Nikoli sami na potovanju

Naravna kopališča v Sloveniji

5. julij 2021 • Kam z mulcem

V poletnih mesecih se temperatura povzpne tudi krepko čez 30 stopinj Celzija. Takrat najraje pobegnemo iz betonskih bivališč, da poiščemo osvežitev. Največ zabave mulci najdejo prav med kopanjem. Dobra izbira za nas so sigurno naravna kopališča, s katerimi se v Sloveniji lahko pohvalimo s ponosom. Spodaj vam podajamo 3 ideje:

Reka Savinja in jezero v avtokampu Menina

V poletnih dneh se v kampu Menina lahko tudi okopate. Zato poskrbi reka Savinja, ki teče ob kampu in napaja umetno speljano jezero znotraj kampa. Kamp leži v dolini, ki je znana po pestri ponudbi naravnih znamenitosti in mnogih možnostih za športne dejavnosti.

Velenjsko jezero

V okolici Velenja so zaradi podzemnega izkopavanja premoga lignita nastala jezera, ki jim pravijo Šaleška jezera – Škalsko, Velenjsko in Družmirsko. Največje med njimi je Velenjsko. Okoli jezer so speljane urejene sprehajalne poti in postavljene klopi, svoj skriti kotiček pa lahko najdejo tudi ljubitelji ribolova. Jezero je čisto, tudi raziskave kažejo, da je neoporečno za brezskrbno kopanje.

Več idej za naravna kopališča najdete v na portalu www.kamzmulcem.si v članku 22 naravnih kopališč v Sloveniji primernih za zabavo in osvežitev z mulci.

Bajer v Ribnem pri Bledu

Bajer leži blizu reke Save pod hotelom Ribno. Voda vanj priteka pod zemljo, odteka pa v dolvodno ležečo mrtvico. Dolg je 130 m in širok 60 m, največja globina pa znaša okrog 5 m. Bajer je poleg poletne osvežitve priporočljivo obiskati tudi pozimi, saj večino časa ob njem najdete mir in malo ljudi.

Več idej za po slovenskih naravnih kopališčih najdete na portalu www.kamzmulcem.si v članku 22 naravnih kopališč v Sloveniji primernih za zabavo in osvežitev z mulci.

Ocenite spletne strani

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}