13/7 Zavarovalnica Maribor: Zavarovanja pred točo pri nas še niso zelo razvita

Slika: Novinarski zajtrk Zavarovalnice Maribor. O delovanju in poslovanju zavarovalnice ter dosežkih preteklega obdobja in ciljih so spregovorili direktor prodaje premoženjskih zavarovanj Stanko Petek, predsednik uprave Drago Cotar in direktor PE Novo mesto Jože Klobčar. (Vir: arhiv ZM)
"Zavedati se je treba, da prihajamo v sistem, v katerem bo država vedno manj skrbela za nas in bomo morali za svojo prihodnost, varnost poskrbeti sami. Zavarovanja so eden od načinov, kako to doseči," je po zajtrku v pogovoru z novinarji povedal Cotar in v tej luči izpostavil zavarovanje premoženja, življenjska zavarovanja ipd.
V zvezi z zavarovanjem pred točo je navedel, da se stvari da zavarovati. "Mi ne bomo mogli nikoli povrniti vsega, lahko pa ublažimo ekonomske posledice takšnih nesreč," je dejal.

Direktor prodaje premoženjskih zavarovanj pri zavarovalnici Stanko Petek je poudaril, da je pri nas za okoli 40 odstotkov velikega premoženja, med katero spadajo nepremičnine, ki sploh ni zavarovano. Opozoril je tudi na po njegovem mnenju napačno razmišljanje staršev pri nezgodnem zavarovanju otrok. Kot je dejal, starše zanima predvsem višina dnevne odškodnine, ne pa tudi višina odškodnine za primer invalidnosti.

V Zavarovalnici Maribor so skladno s temi ugotovitvami poudarili, da velja zavarovati tisto, kar je pomembno.
Sicer pa so danes obelodanili tudi svoje poslovne načrte za letos. Glede na leto 2010 naj bi poslovali s petodstotno rastjo, kar pomeni 272,7 milijona evrov zbrane kosmate premije. Poudarek nameravajo dati predvsem pospeševanju prodaje življenjskih zavarovanj in prilagajanju ponudbe na trgu avtomobilskih zavarovanj.
Likvidirane odškodnine bodo po njihovem načrtu letos dosegle 170,1 milijona evrov, kar je 12,5 odstotka več kot lani, oblikovati pa nameravajo za 35,4 milijona evrov zavarovalno-tehničnih rezervacij.

Čisti poslovni izid zavarovalnice naj bi tudi po pripisu dobička življenjskim zavarovancem v višini 5,2 milijona evrov znašal okoli 9,3 milijona evrov. Lani je imela družba na slovenskem zavarovalnem trgu 12,4-odstoten tržni delež, njena prednost pa po besedah Cotarja leži v družbeni odgovornosti. Kot je ob tem še navedel prvi mož zavarovalnice, finančno podpirajo šport in kulturo.

mrn/mke
(vir: STA)

ZADNJE NOVICE

31. 5. 2022   9.12

Nova priložnost za varčevanje

Nova priložnost za varčevanje …

Preberi več

30. 5. 2022   16.03

Nova priložnost za varčevanje

Spoznajte  novo priložnost za varčevanje, ki jo imate v okviru naložbenega življenjskega zavarovanja, na katerem so izbrani izključno Sava Infond skladi. …

Preberi več

Ocenite spletne strani

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}