Opozorilo: burja na Primorskem

Meteorologi Agencije RS za okolje (ARSO) opozarjajo, da bo danes v jugozahodnem delu Slovenije pihala zmerna do močna burja. Na izpostavljenih mestih bo v sunkih dosegala hitrost nad 100 kilometrov na uro, zato smo za vas zbrali nekaj napotkov, ki vam lahko koristijo med vožnjo v takšnih razmerah. (Vir: DARS)
  1. Bodite pozorni na prometno signalizacijo in obvestilne portale, ki obveščajo o hitrosti vetra in stopnji zapore. 
  2. Zmanjšajte hitrost vožnje in vozite še bolj previdno kot sicer, tudi v primeru, da trenutna stopnja zapore ne omejuje vožnje z vašim motornim vozilom.
  3. Poskušajte se izogibati prehitevanju. Sunek burje namreč zaobjame tako prehitevajoče kot tudi prehitevano vozilo, sunki burje pa prazne prikolice tovornih vozil pogosto prestavijo na sosednji prometni pas.
  4. Priporočamo večjo varnostno razdaljo, saj vas lahko med vožnjo zlahka presenetijo različni predmeti, ki jih sunki burje prestavljajo po zraku (npr. pesek iz brežine, različni odpadki, tudi lažji tovori iz tovornih vozil idr.).
Burja nima konstantne smeri in moči, zato vas lahko preseneti z močnimi, nepričakovanimi sunki iz različnih smeri. Spremljajte napovedi meteorologov na --> http://meteo.arso.gov.si/met/sl/warning/ ib pazite nase ter na ostale udeležence v prometu. 

ZADNJE NOVICE

31. 7. 2019   10.32

Zavarovalnica Sava in Sava Re z bonitetno oceno "A"

Bonitetna agencija Standard & Poor's je po rednem letnem pregledu julija 2019 Savi Re, d. d. in Zavarovalnici Sava, d. d., potrdila bonitetno oceno finančne... …

Preberi več

29. 10. 2018   12.36

Sprememba limitov in novi zavarovalni pogoji za zavarovanje nevarnosti izgubljenih ali ukradenih plačilnih ali kreditnih kartic SKB banke

Vse zavarovalce, ki imajo sklenjeno zavarovanje nevarnosti izgubljenih ali ukradenih plačilnih ali kreditnih kartic (SKB banka, d. d.) obveščamo, da pričnejo s 1. …

Preberi več

Ocenite spletne strani

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

Prijava škode

{{title}}

Pridobite ponudbo

Prijava škode

{{title}}

INFORMATIVNI IZRAČUN

Prijava škode

SKLENITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

INFORMATIVNI IZRAČUN

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}