Tudi na daljavo smo povezani. NIKOLI SAMI.

Preberite več

Sprememba pri zavarovanju nevarnosti izgubljenih ali ukradenih plačilnih ali kreditnih kartic

Zavarovalce obveščamo o spremembi limitov pri zavarovanju nevarnosti izgubljenih ali ukradenih plačilnih ali kreditnih kartic Nove kreditne banke Maribor.

Vse zavarovalce, ki imajo sklenjeno zavarovanje nevarnosti izgubljenih ali ukradenih plačilnih ali kreditnih kartic (NKBM) obveščamo, da smo v skladu z novo zakonodajo, točneje v skladu z Zakonom o plačilnih storitvah, storitvah elektronskega denarja in plačilnih sistemih prilagodili nekatere limite, ki izhajajo iz omenjenega zavarovanja. Po omenjeni zakonodaji namreč potrošnik v primeru zlorabe, izgube oz. odtujitve kartice sam nosi odgovornost le do zneska 50 EUR (po prej veljavni zakonodaji do zneska 150 EUR). Navedena sprememba na zavarovalce nima neposrednega vpliva, saj zgolj sprememba limita, njihovega finančnega stanja v primeru omenjenih dogodkov, ne poslabšuje.

Zavarovanje namreč, seveda v skladu z določili zavarovalnih pogojev, še naprej pokriva del, ki ga v primeru nastanka zavarovalnega primera nosi zavarovanec (po novem torej del do 50 EUR), medtem ko škodo nad omenjenim zneskom, v skladu z zakonom in splošnimi pogoji poslovanja banke, krije slednja.

ZADNJE NOVICE

23. 3. 2020   15.40

Pogosta vprašanja in odgovori v času koronavirusa

V nadaljevanju smo odgovorili na pogosta vprašanja, ki se pojavljajo v času epidemije in pandemije koronavirusa v povezavi z zavarovanji. …

Preberi več

18. 3. 2020   14.44

Začasna prepoved tehničnih pregledov, registracijskih postopkov in zavarovanj motornih vozil

Obveščamo vas, da je Vlada RS z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 16. 3. 2020 sprejela Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov... …

Preberi več

Ocenite spletne strani

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

Prijava škode

{{title}}

Pridobite ponudbo

Prijava škode

{{title}}

{{zavText}}

Prijava škode

SKLENITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}