Najboljše plaže za naše štirinožne prijatelje

Poletje je čas za sprostitev, sonce in dolge dni, preživete na plaži. Za tiste med nami, ki imamo štirinožne prijatelje, pa je pomembno najti kraje, kjer se lahko tudi naš kosmatinček počuti dobrodošlega in se brezskrbno zabava. Vas zanima, kje so najboljše plaže za naše štirinožne prijatelje?

Na srečo Slovenija in njena bližnja okolica ponujata čudovite plaže, ki so prijazne do psov. V nadaljevanju bomo predstavili nekaj najboljših plaž, kjer se lahko vi in vaš nagajivec sprostita in uživata. 

Najboljše plaže na slovenski obali

Na slovenski obali najdete tri uradne pasje plaže, kjer se lahko kosmatinci brezskrbno osvežijo, in sicer v Kopru na koncu Semedelske promenade, v Izoli ob nekdanji tovarni Delamaris in v Strunjanu ob restavraciji Pinija. V Luciji pa naj bi se kmalu odprl Montys Dog Beach & Bar, ki bo ponujal tudi sladoled in pasje pivo. 

Za pustolovce se najde tudi nekaj skritih kotičkov na t.i. divjih plažah, kjer pasje čofotanje ni prepovedano. V Izoli ga tako lahko peljete pod Belveder in na divjo plažo na Belih skalah. V Portorožu najdete psom prijazno plažo po avtokampu Lucija. Prav tako pa se lahko osvežijo na plaži pri avtokampu v Strunjanu, divji plaži v Strunjanu, za pse je urejen tudi del plaže med Piranom in Fieso ter plaža za punto v Piranu. V Ankaranu pa se lahko naši štirinožni prijatelji osvežijo na plaži v avtokampu Adria, na divji plaži na Debelem rtiču ter na plaži Sv. Jerneja tik ob nekdanjem mejnem prehodu Lazaret. S psom se lahko v morju osvežite tudi med Koprom in Izolo, kjer je urejeno sprehajališče. Tam je postavljen tudi pitnik za pse, del pa je urejen za kopanje.


 

Psom je vstop na javna kopališča zaradi varnosti prepovedan. S svojim štirinožnim prijateljem ne smete na plaže, kjer znak tako označuje. Za kršitev tega pravila lahko odštejete do 200 evrov.

Tudi na plažah, ki so psom prijazne, veljajo pravila. Psa morate pripeljati na povodcu, pobrati morate njihove iztrebke, poskrbeti morate za varnost ljudi in drugih živali, v morje se vedno odpravite skupaj, psa pa ne smete pustiti, da se sam prosto sprehaja po plaži.


 

Najboljše plaže na hrvaški obali

V naslednjih dveh mesecih se nas bo veliko Slovencev odpravilo na dopust na Hrvaško. Da bodo vaši dopustniški dnevi minili kar se da brezskrbno pa spodaj prilagamo seznam desetih izbranih plaž v neposredni bližini Slovenije, kamor se lahko s svojim kosmatincem odpravite na skupen oddih.

  • Crikvenica je priljubljena med lastniki psov, saj na vrhu pomola pristanišča Podvorska plaža ponuja urejeno območje za naše ljubljenčke. 
  • Opatijska rivijera ponuja pasjo plažo Punta kolova med Opatijo in Ičići. Prodnata plaža ob sprehajalni poti Lungomare je dobro urejena in se nahaja nekaj sto metrov naprej od hotela Adriatic v smeri Ičičev. Plaža je obdana z veliko naravne sence.
  • Plaže v Pulju so zelo prijazne do hišnih ljubljenčkov. Zaliv Saccorgiana na primer, poznan tudi kot plaža Zeppelin, je ena izmed priljubljenih hišnim ljubljenčkom prijaznih plaž v bližini Pulja. 
  • Plaža Portić je ena novejših pasjih plaž v Istri in je dobro opremljena za zabavno pustolovščino za vašega psa.
  • Prodnato skalnata plaža Borik je ena izmed plaž, ki spada med najboljše plaže za naše najboljše prijatelje. Obdana je z borovci in ponudi spektakularni pogled na Rovinj v daljavi. V bližini je tudi parkirišče in bar na plaži.
  • V Splitu najdete dve psom prijazni plaži. Ena od teh plaž je Kašjuni, ki velja za eno najboljših plaž v mestu. Druga pa je plaža Duilovo, v bližini katere je parkirišče, na plaži pa so na voljo tudi tuši.
  • Plaža Privlaka je odličen kraj za zabavo na soncu s svojim kužkom. Nahaja se blizu Zadra, plaža je čista, dostopna z avtomobilom in ima nekaj lesenih senčnikov za dodatno senco. Za razliko od večine drugih plaž na Hrvaškem je plaža peščena.
  • Vela plaža v Novi Baški je skoraj 2 kilometra dolga plaža in ima delček rezerviran za pse. 
  • Plaže v kampih Kovačine in Slatina na Cresu so posebej urejene za pse, kjer lahko vaši ljubljenčki uživajo v brezskrbnem plavanju.
  • Pasji raj na otoku Rab najdete na plaži Mel v mestu Kampor, ki je nadvse priljubljeni med pasjimi lastniki. Dostopna je z avtomobilom in je delno betonska s peščenimi deli.


 

Najboljše plaže na italijanski obali

Naša zahodna soseda Italija nudi v naši neposredni bližini plaže v Bibionah, kjer je urejena pasja plaža La Spiaggia di Pluto in del plaže med Via Faro in Via Procione. V Gradežu sta urejeni pasji plaži Lido di Fido in Spiaggia di Snoopy, v Trstu je urejena plaža za pse Baubeach, v Videmu pa jo najdete v kraju Lignano Sabbiadoro.

To je le nekaj izmed plaž, ki jih imajo za pse urejene naši sosedi. Imate še vi v rokavu kak skrit kotiček, kamor v poletnih mesecih peljete svojega najboljšega prijatelja?

Pred obiskom najboljše plaže za naše štirinožne prijatelje ne pozabite spakirati povodca, oprsnice, posodice za vodo, priboljškov, vrečk za iztrebke, nagobčnika, brisačke ter najljubših igračk. Prav tako pa pred potovanjem ne pozabite na predpisana zdravila in komplet prve pomoči za male živali, ki mora vsebovati vse potrebno za manjše poškodbe, zvine, pike, bruhanje, drisko, itd.

Za primer nezgod si lahko zagotovite zavarovanje Naše tačke, ki vam nudi dodatno finančno varnost v primeru zdravstvenih težav, tudi v tujini, ter asistenco.
 

{ srce-za-svet link fix }

Preberite tudi

Post image

Kako psa naučiti odpoklica?

04.10.2023 Zavarovalnica Sava

Post image

Kako prepoznati dobrega vzreditelja?

22.03.2023 Zavarovalnica Sava

Post image

Večno vprašanje - ovratnica ali oprsnica?

22.03.2023 Zavarovalnica Sava

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE