Zelena energija

Skladno s sprejeto Strategijo trajnostnega razvoja Zavarovalne skupine Sava za obdobje 2023-2027 sledimo v Zavarovalnici Sava evropski pobudi za zmanjšanje izpusta toplogrednih plinov. Pristopili smo tudi k postopkom za pridobivanje solarne oziroma sončne energija, ki je v zadnjih letih eden najbolj priljubljenih obnovljivih virov energije pri nas. Proizvaja se s pomočjo fotovoltaičnih celic, ki zajemajo sončno svetlobo in jo pretvarjajo v elektriko.

V letu 2023 smo tako priključili v obratovanje novo sončno elektrarno z inštalirano močjo 185,6 kW, ki nosi naziv operacije »SE ZAVAROVALNICA SAVA – Zagrebška cesta 83a in 83b, Maribor«. Projekt je bil na osnovi Javnega razpisa za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije (JR SE OVE 2021) sofinanciran v vrednosti 33.165,72 evrov.

Responsive Image

S to investicijo v proizvodnjo električne energije na osnovi obnovljivih virov bomo zmanjšali emisije toplogrednih plinov, izraženih v ekvivalentu CO₂, za približno 93 ton letno in tako prispevali v bolj vzdržno prihodnost nas in naših zanamcev.

Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE