Nikoli sami na potovanju Nikoli sami v nezgodi

Ideje za prvomajske počitnice z mulci (glede na aktualne ukrepe)

28. april 2021 • Kam z mulcem

Situacija in aktualni ukrepi niso prav rožnati, zato smo tudi Kam z mulcem ekipa morali prilagoditi velik del prvomajskih potovalnih planov, a se (še) ne damo. Prvomajske praznike smo tradicionalno preživljali v raziskovanju nečesa novega – po navadi na potovanju, a tudi tokrat bomo – seveda s prilagoditvami – delali tako. Zato tudi vam ponujamo ideje, kam in kako, glede na to, kar je trenutno mogoče. Ob tem pa svetujemo, da vse aktualne spremembe spremljate na spletni strani Vlade RS.

Kam v tujino?

Potovanja v tujino so trenutno še vedno otežena predvsem zaradi omejitve prehajanja med regijami, razen za izjeme, vključno s cepljenimi osebami ali osebami s potrdilom o prebolelosti. Kljub temu pa – vsaj za izjeme oz. v upanju, da bo prehod med regijami kmalu mogoč – podajamo naslednje predloge počitnic in potovanj. Predlagamo, da vse aktualne omejitve pred odhodom ponovno preverite na spodnjih povezavah, da ne bi v vmesnem času prišlo do sprememb.

Hrvaška

Pogoji za vstop: neg. PCR ali HAG test, ki ni starejši od 48 ur/ potrdilo o prebolelosti/ potrdilo o cepljenju. Otroci do 7 leta starosti testa ne potrebujejo. Več informacij tukaj. Ob vstopu morajo osebe izpolniti tudi obrazec, ki je dostopen tukaj.

Pogoji za vrnitev v Slovenijo:  Hrvaška se nahaja na rdečem seznamu držav, kar pomeni, da mora oseba predložiti neg. PCR test, ki ni starejši od 48 ur/potrdilo o prebolelosti/potrdilo o cepljenju oz. je napotena v karanteno. Otroci do 15. leta starosti testa ne potrebujejo. Več tukaj.

Madeira ali Azori (Portugalska)

Pogoji za vstop: neg. PCR, ki ni starejši od 72 ur. Več informacij tukaj.

Pogoji za vrnitev v Slovenijo:  Portugalska se ne nahaja na rdečem seznamu držav, zaradi česar se lahko osebe vračajo brez omejitev. Več tukaj.

Pozor! Omenjeno velja samo za Madeiro in Azore. Aktualne omejitve za celinsko Portugalsko lahko preverite tukaj.

Valencia (Španija)

Pogoji za vstop: neg. PCR, ki ni starejši od 72 ur in predhodno izpolnjen obrazec. Več informacij tukaj.

Pogoji za vrnitev v Slovenijo:  Valencija se ne nahaja na rdečem seznamu držav, zaradi česar se lahko osebe vračajo brez omejitev. Več tukaj.

Valencija je že dolgo na našem sezamu destinacij, zato bi jo tudi mi z veseljem obiskali :).

Kaj pa ideje za po Sloveniji?

Velika večina – tudi Kam z mulcem ekipa – bo pa med prvomajskimi prazniki verjetno raziskovala Slovenijo. Tudi mi bi si seveda želeli kakšnega daljšega potovanja, a je tudi doma še vedno toliko neraziskanih kotičkov, da se jih prav veselimo. Kaj torej priporočamo? Zbrale smo predloge po posamezih regijah.

Gorenjska regija

Učne poti:

Koroška regija

Osrednjeslovenska regija

Zasavska

Škratje v rudniki Sitarjevec

Savinjska regija

Učne in doživljajske poti:

JV Slovenija

Posavska regija

Podravska regija

Pomurska regija

Goriška regija

Primorsko-notranjska regija

Obalno-kraška regija

Z nezgodnim zavarovanjem za otroke na brezskrbna in nepozabna družinska doživetja. Preverite ponudbo za svojega mulca!

Zbrane ideje za izlete in počitnice so nastale pod peresom ekipe Kam z mulcem in odražajo njihove izkušnje. Za več informacij jim lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Ocenite spletne strani

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}