Kaj potrebujemo za varen dopust s psom?

Končno je tukaj poletje in vsi komaj čakamo na dopuste, seveda z našim ljubljenčkom ob strani! Plaža, morje, izlet v neokrnjeno naravo, vse to je že na dosegu roke!

Psi in mačke so naši družinski člani, o tem ni nobenega dvoma. Z nami si delijo vse lepe, pa žal kdaj tudi tiste malo manj lepe počitniške trenutke. Na nas je zato odgovornost, da poskrbimo za njihovo dobro počutje in tudi varnost. Za počitnice v spremstvu našega štirinožnega prijatelja se dodatno in že vnaprej dobro pripravimo in poskrbimo za vse potrebno, tudi za primer bolezni ali nezgode med dopustovanjem.

Ste eden tistih dopustnikov, ki si že tedne pred potjo pripravljate obleke in ostalo opremo za dopust ali pa ste bolj take vrste, da na dan odhoda v potovalko na hitro zmečete vse potrebno in se čim hitreje odpravite? Kakor koli, med pakiranjem ne pozabite na nujno opremo za vašega kužka, ki bo poskrbela za njegovo dobro počutje in varno bivanje!

Pasja prva pomoč

Pasja prva pomoč je skupek različnih drobnih pripomočkov in znanj, ki jih seveda večino časa ne potrebujemo. Ko pa nas doleti nesreča, je pasja prva pomoč neprecenljiva!

Ker že pregovorno nesreča nikoli ne počiva, moramo biti nanjo pripravljeni tudi na dopustu. Pasja prva pomoč naj vsebuje vse potrebno za nego in oskrbo; v primeru, da bo naš ljubljenček potreboval veterinarsko pomoč, je zavarovanje za psa še najvarnejša izbira.

Seznam pasje prve pomoči:

 • Povoji, elastični povoji in gaze: za oskrbo manjših ranic in prask
 • Razkužilo: za živali najpogosteje uporabljamo jod
 • Škarje: za rezanje povojev ali pa vozlov v dlaki
 • Pinceta za klope: za odstranjevanje morebitnih prisesanih klopov iz psa
 • Klešče: za striženje pasjih krempljev v primeru, da se krempelj poškoduje
 • Vata: za čiščenje ali povijanje ran
 • Medicinski lepilni trak: za pritrjevanje povojev
 • Rokavice za enkratno uporabo

Nujna preventiva na dopustu!

Na našega kužka poleti preži mnogo nevarnosti, kot so piki ali ugrizi žuželk, poškodbe in praske, zajedavci, opekline, prebavne težave …

Da se izognemo nekaterim najpogostejšim neprijetnostim, je dobro poleg nujne opreme, kot so na primer hrana, povodec, boks in ležišče, s seboj vzeti tudi nekaj pripomočkov, ki bodo nam in našemu kužku olajšali bivanje in ga obvarovali pred nezgodami:

  • Učinkovita zaščita pred zunanjimi zajedavci: klopi in komarji niso samo nadležni, ampak prenašajo tudi številne nevarne bolezni, zato moramo psa pred odhodom na dopust učinkovito zaščititi pred zunanjimi zajedavci!
  • Zaščita pred srčno glisto: srčna glista je nevaren zajedavec, ki na našega psa preži v sredozemskem okolju, prenašajo pa jo komarji.
  • Sredstvo proti driski: v obliki tablet ali gela, za ustavljanje akutnih prebavnih težav, ki se na dopustu rade pojavijo zaradi stresa, spremembe okolja ali pitja slane vode.
  • Tablete proti slabosti: v primeru, da je našemu ljubljenčku slabo v avtomobilu ali na ladji.
  • Krema za blazinice: asfalt se poleti na neposrednem soncu hitro segreje, zato zaščitimo občutljive pasje blazinice s kremo za tačke in preprečimo opekline.
  • Graviran identifikacijski obesek: naj vsebuje ime psa in našo telefonsko številko, na katero bo najditelj poklical, če se naš kuža na dopustu izgubi. Če radi potujemo v tujino, naj bo telefonska številka zapisana v obliki 00386!
  • Zavarovanje za pse in mačke Naše tačke: da bomo varni tudi v primeru, da naš ljubljenček potrebuje veterinarsko oskrbo ali da zanj poskrbimo v primeru nezgode lastnika!

Zakaj potrebujemo zavarovanje za psa ali mačko?

V tujini, zadnje čase pa tudi pri nas, je čedalje bolj priljubljeno zavarovanje za štirinožne prijatelje! Če zavarujemo vse, kar imamo radi, torej avtomobil, stanovanje in sebe, je smiselno, da zavarujemo tudi svojega kosmatinca!

Vsi, ki smo kdaj z ljubljenčkom obiskali veterinarja, vemo, kako velik strošek predstavlja tak obisk. V primeru, da naš pes ali mačka potrebuje veterinarsko pomoč na dopustu, pa je stres ob iskanju najbližje veterinarske ambulante še toliko večji. Da vsaj glede nastalih stroškov nimamo skrbi, že pred odhodom na dopust poskrbimo tudi za zavarovanje! Novo zavarovanje Naše tačke, ki smo ga zasnovali v Zavarovalnici Sava nudi zavarovanje našega psa ali mačke na območju Evrope, kar pomeni, da nas tudi na dopustu manj skrbi za zdravje našega kosmatinca! Zavarovanje je celovito in nam omogoča tudi kritje vseh oblik zdravljenja psa in mačke v primeru nezgode ali bolezni, do višine izbrane zavarovalne vsote. Najboljši del pa je, da pri tem ne delajo izjem! Sklenitev zavarovanja je povsem enostavna, saj upošteva naše želje in potrebe, mi pa točno vemo, kaj lahko pričakujemo!

Prvo tovrstno zavarovanje z asistenco v Sloveniji

Počitnice so čas raziskovanja, odkrivanja novih krajev in športnih aktivnosti v objemu narave. Kaj pa če se nesreča zgodi nam? V primeru, da se znajdemo v neprijetnem položaju, ko zaradi zdravstvene težave ne bi mogli kvalitetno poskrbeti za našega ljubljenčka, za njegovo oskrbo potrebujemo asistenco! Pojem asistence nam je dobro znan pri avtomobilskem zavarovanju, kaj pa to pomeni pri zavarovanju našega ljubljenčka? Zavarovanje Naše tačke je prvo zavarovanje za pse in mačke z asistenco, ki poskrbi, da bo za naše štirinožne prijatelje dobro poskrbljeno tudi v primeru nezgode ali bolezni lastnika! To pa pomeni, da v času vaše bolezni ali poškodbe poskrbimo za organizacijo nastanitve vašega psa ali mačke ter organizacijo in plačilo sprehajanja (to je še posebej priročno v primeru karantene zaradi COVID-19)! Asistenca velja na območju Slovenije.

Komu pa je namenjeno zavarovanje Naše tačke?

Zavarovanje je namenjeno prav vsakemu psu in mački, brez pasemskih omejitev – naj bo to čistokrvni rodovniški pes, križanec, mešanček ali posvojenček iz zavetišča; pri Zavarovalnici Sava ne priznavajo niti tako imenovanih »nevarnih pasem«, saj so mnenja, da so prav vsi kužki enakovredni! Pogoj za zavarovanje je samo mikročip!

Čas dopustov je tako težko pričakovan, še posebej letos, ko komaj čakamo, da zapustimo štiri stene domače pisarne in se skupaj z najboljšim prijateljem podamo na razburljive počitnice, polne dogodivščin! Da pa bo vse v najlepšem redu, že pred odhodom poskrbite za nujno pasjo opremo, pasjo prvo pomoč in uredite vse potrebno za brezskrben dopust ter tako svojemu kosmatincu vrnite brezpogojno ljubezen z brezpogojno varnostjo!

Več o edinem celovitem zavarovanju za vašega štirinožnega prijatelja pa si lahko preberete TUKAJ in še pred dopustom zavarujete vašega kužka ali mucka!

Vir: Članek Mr. Pet

{ srce-za-svet link fix }

Preberite tudi

Post image

V veselem pričakovanju na potovanje

13.01.2020 Katja Grušovnik

Post image

Ko nas bremeni preobremenjenost

27.12.2017 Prim. Bojan Lovše

Post image

Delati dobro pomeni deliti svoje srce

04.12.2017 Prim. Bojan Lovše

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE