Spoznajte delo vodje prodajnega tima

Vodja prodajnega tima usmerja in vodi zavarovalne zastopnike in agencije, ki prodajajo naše produkte, jih motivira pri doseganju ciljev, hkrati pa je njihov mentor in trener, ki jim pomaga pri reševanju strokovnih vprašanj. Vodja prodajnega tima nudi zavarovalnemu zastopniku pomoč in podporo, spremlja njegovo delo in ga po potrebi tudi spremlja na terenu.
Spoznajte delo zavarovalnega zastopnika

Kaj so naloge vodje prodajnega tima?

Vodja prodajnega tima vodi in motivira prodajni tim, da ta dosega zastavljene cilje. Pomaga pri razvoju prodajnih aktivnosti, pridobivanju novih kupcev in skrbi za zadovoljstvo tima. Naloga vodje je postavljanje prodajnih ciljev, določanje prioritet in planov, priprava kalkulacij in ponudb, spremljanje realizacije ter skrb za pravilnost sklepanja zavarovalnih polic.

Kakšne lastnosti mora imeti vodja prodajnega tima?

Vodja prodajnega tima mora znati prepoznavati poslovne priložnosti, spremljati razvoj in biti pripravljen na uvajanje novosti. Imeti mora dobro razvite veščine vodenja, organizacijske sposobnosti in prodajne kompetence. Biti mora ciljno usmerjen in naravnan k rezultatom. Imeti mora najmanj srednješolsko izobrazbo ekonomske ali druge ustrezne smeri ter dovoljenje AZN za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja.

Natalija Bauman Lampret

KAJ MENI O NAS

Natalija Bauman Lampret / vodja prodajnega tima

1.Zakaj rada delaš v Zavarovalnici Sava?

V Zavarovalnici Sava rada delam, ker se tukaj dobro počutim in ker to, kar počnem, delam z veseljem. Imam odlične sodelavce, s katerimi imamo zelo dobre odnose, prav tako se dobro razumemo z zunanjimi sodelavci. Zavarovalnica Sava velja v podravski regiji za privlačnega in uglednega delodajalca. Je trajnostno naravnano, družbeno odgovorno in družini prijazno podjetje, kar mi kot mami zelo veliko pomeni. Zmeraj rada izkoristim Dan za zdravje - dodaten dan dopusta, ki nam ga delodajalec omogoča v sklopu promocije zdravja na delovnem mestu.

2.Na kratko opiši svojo karierno pot.

Moja karierna pot se je pri Zavarovalnici Sava pričela 3. 1. 2016, ko sem se zaposlila kot vodja zastopniške enote na PE Maribor v Oddelku individualnih zavarovanj(kasneje smo se preimenovali v vodje prodajnih timov - VPT). Po opravljenem izpitu in pridobljeni licenci AZN sem pod svoje okrilje prevzela prvo zastopniško enoto na področju Maribora, tako redne zastopnike kot tudi agencije. Velikost enote se je skozi leta vztrajno povečevala in temu posledično se je prilagodilo tudi delo. Leta 2021 sem bila prejemnica zlate licence VPT, ki jo vodje redno opravljamo. Ob svojem delu se udeležujem različnih izobraževanj, prav tako sodelujem v inovacijskih delavnicah, ki jih naše podjetje redno organizira in podpira.

3.Kaj je tvoje delo v Zavarovalnici Sava?

Moje delo v Zavarovalnici Sava je vodenje prodajnega tima. Prodajni tim sestavlja skupina rednih zastopnikov in poslovnih partnerjev (agencij) z vsemi njihovimi sodelavci. Kot vodja prodajnega tima vodim sodelavce skozi različne procese in aktivnosti, ki jih izvajamo z namenom doseganja vseh zastavljenih ciljev. Spremljam njihovo delo, jim nudim pomoč pri izvajanju prodajnih razgovorov, ki jih imajo s svojimi strankami, jim pomagam pri urejanju korespondence, izvajam različna izobraževanja in vodim skupne sestanke. Zelo pomembno je, da znam svoje  sodelavce motivirati, jim nuditi oporo, jih razumeti in čutiti. Verjamem, da je empatija do sodelavcev za dobre medsebojne odnose in doseganja vseh zastavljenih ciljev ključnega pomena.

4.Kaj ti je pri tvojem delu najbolj všeč?

Pri svojem delu obožujem to, da lahko delam z ljudmi – bodisi s sodelavci bodisi s strankami. Sem komunikativna, energična, rada pomagam in predajam znanje, zato je to delo kot nalašč zame. Največja nagrada za dobro opravljeno delo so zame zadovoljne stranke in srečni, motivirani sodelavci, ki se trudijo dosegati zastavljene cilje in včasih narediti še tisto nekaj več, izven okvirjev.

5.Kako bi opisala svoj kolektiv/sodelavce?

Skupina sodelavcev, s katerimi delam, ima izjemno moč sodelovanja. Želje po uspehu in doseganju ciljev so neustavljive, so zelo pozitivno naravnani in so si pripravljeni pomagati. Vsak je odličen na svojem področju, medgeneracijske razlike med njimi pa jim pomagajo pri premagovanju  ovir in sprejemanju novosti. Skupaj tvorimo celoto in žanjemo izjemne rezultate.

6.Kaj bi svetovala nekomu, ki si želi graditi kariero na tem področju?

Vsakemu posamezniku, ki želi graditi kariero na tem področju, priporočam, da najprej predela vsa strokovna izobraževanja, spozna produkte in tehnike prodaje. To je osnova, na kateri se gradi dober vodja, ki lahko kasneje skupino uspešno vodi in usmerja. Pri svojem delu naj bo zavzet, vztrajen, radoveden, predvsem pa se mora znati hitro prilagajati spremembam. Treba si je dobro organizirati svoj čas, saj hkrati delujemo na več področjih, zato pride dobra časovna razporeditev še kako prav. Najbolj pomembno pa je, da pozitivno razmišlja o podjetju, v katerem je zaposlen, o svojih sodelavcih, poslovnih partnerjih in nenazadnje o sebi, torej osebi, ki je nenehno v stiku z vsemi prej navedenimi. Nikakor pa ne smemo pozabiti tudi na dobro mero empatije.

Prosta delovna mesta

Preverite naša prosta delovna mesta in se prijavite na razpis. Dobrodošli.

29. 06. 2024 Dolenjska / primorska / koroška / notranjska / osrednjeslovenska / gorenjska / štajerska regija |

Samostojni svetovalec za osebna zavarovanja v družbi ZS Svetovanje (m/ž)

26. 06. 2024 Maribor |

Samostojni strokovni sodelavec za izterjavo (m/ž)

26. 06. 2024 Maribor |

Strokovni sodelavec za prodajo - skrbnik strank za prodajo poslovnih zavarovanj (m/ž)

28. 06. 2024 Maribor |

Specialist s PDI (m/ž)

25. 06. 2024 Ljubljana |

Vodja prodajnega tima (m/ž)

02. 07. 2024 Posavje |

Zastopnik začetnik (m/ž)

29. 06. 2024 Maribor / Celje |

Pravnik s PDI (m/ž)

Ne najdete primernega delovnega mesta? Oddajte svoj življenjepis in se vpišite v bazo kandidatov za zaposlitev.

{{ video thumbnail controller }}

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE