Sektor škod

Sektor škod
V Sektorju škod v Zavarovalnici Sava se ukvarjamo z ocenjevanjem škod na vozilih in premoženju v primeru poškodb ali uničenja.
Ključne aktivnosti
Naloga naših strokovnjakov je določiti višino zavarovalnine ali odškodnine, do katere so upravičeni zavarovanci ali oškodovanci, kar jim omogoča povrnitev utrpele škode. Sodelujemo pa tudi pri ugotavljanju in preprečevanju zavarovalniških prevar, oblikujemo in skrbimo za mrežo zunanjih izvajalcev ter sodelujemo pri razvoju in testiranju programske in strojne opreme za učinkovito reševanje škod.
Sektor škod
Pri nas se boste srečali z raznolikimi situacijami, ki zahtevajo hitro odločanje in usklajevanje z zavarovanci ter drugimi vpletenimi strankami. Vaše delo bo neposredno vplivalo na strankino zadovoljstvo in obnovo po škodi, zato je vaša vloga ključna pri zagotavljanju visoke kakovosti storitev.
Sektor škod
Pridružite se naši ekipi v Sektorju škod v Zavarovalnici Sava in se pripravite na izziv, ki vam bo omogočil strokovni razvoj, pridobivanje novih veščin ter krepitev vaših komunikacijskih in pogajalskih sposobnosti. Skupaj bomo gradili zaupanje strank ter zagotavljali hitro in učinkovito reševanje škodnih primerov.
Matej Bohinc

KAJ MENI O NAS

Matej Bohinc / samostojni strokovni sodelavec za škode

1.Zakaj rad delaš v Zavarovalnici Sava?

Delo, ki ga opravljam, me veseli. Zadovoljstvo je povezano z odnosi s sodelavci in nadrejenimi, možnostjo osebnega razvoja in delovnim okoljem. Delo mi omogoča tudi dobro usklajevanje delovnih in zasebnih obveznosti.

2.Na kratko opiši svojo karierno pot.

Zavarovalnica Sava predstavlja mojo prvo zaposlitev. Že kot študent sem se pred natanko 15 leti spoznal z zavarovalništvom pri nekdanji Zavarovalnici Maribor. Od takrat naprej rastemo »skupaj«.

3.Kaj je tvoje delo v Zavarovalnici Sava?

Moje delo obsega cenitev in likvidacijo premoženjskih škod. Delo poteka tako v pisarni kot na terenu. Cilj je, da stranki s kvalitetnim reševanjem in pojasnjevanjem škodnega primera zagotovim dobro izkušnjo. Prav tako je pomembna komunikacija s pogodbenimi zunanjimi izvajalci.

4.Kaj ti je pri tvojem delu najbolj všeč?

Všeč mi je, ker je delovno okolje v Zavarovalnici Sava ustvarjalno, dinamično in polno izzivov. Omogoča veliko možnosti za strokovna izobraževanja in osebnostno rast.

5.Kako bi opisal svoj kolektiv/sodelavce?

Delujemo kot dober kolektiv, smo složni in vedno pripravljeni pomagati drug drugemu. Predvsem starejša generacija, polna izkušenj, z veseljem deli vsa pridobljena znanja in izkušnje. Zaradi dobrega sodelovanja zato tudi ni skrbi, ko pride do ovir, saj jih s skupnimi močmi premagamo.

6.Kaj bi svetoval nekomu, ki si želi graditi kariero na tem področju?

Kdor si želi dinamičnega dela, je timski igralec, se je pripravljen nenehno izobraževati in osebnostno rasti, hkrati pa je ambiciozen in prilagodljiv, mu uspeh na tem področju ne uide.

Narava dela in potrebne kompetence

V našem sektorju ponujamo dinamično in proaktivno delovno okolje, kjer boste pod mentorstvom naših najboljših strokovnjakov deležni skrbnega uvajanja v delo.

Iščemo:

  • zanesljive,
  • komunikativne,
  • samozavestne,
  • prilagodljive in
  • natančne posameznike, ki uživajo v interakciji s strankami.

Zaželeno je, da:

  • kandidati razmišljajo analitično,
  • se dobro znajdejo v timskem delu,
  • imajo dobre pogajalske sposobnosti,
  • so iznajdljivi in
  • so sposobni delovati učinkovito tudi v stresnih situacijah.
Danijela Urbanc

KAJ MENI O NAS

Danijela Urbanc / samostojna strokovna sodelavka za škode

1.Zakaj rada delaš v Zavarovalnici Sava?

V Zavarovalnici Sava je delo vedno zanimivo, razgibano in polno izzivov. Kot ženski cenilki v pretežno moškem kolektivu mi je delo še dodatno v izziv. Vsak dan je drugačen, delo mi prinaša možnost osebne rasti in zadovoljstvo, da pomagam ljudem v stiski (nesreči, nadnaravni sili …), kar občutek, da opravljam dobro delo, še poveča. Dodatna motivacija so še sodelavci, na katere se lahko zanesem, ko jih potrebujem. Prav tako mi je izziv inovativnost podjetja, še posebej na področju avtomobilskih škod, kjer lahko sodelujem in soustvarjam za prihodnost naše zavarovalnice. Kot nagrada za vse delo in trud pa na koncu štejejo tudi številne ugodnosti, kot so na primer dodaten dan dopusta - Dan za zdravje, izredni dopust za prvošolce, možnost napredovanja, nagrade, delavnice, konference, pa tudi prijateljstva, ki jih sklepamo znotraj podjetja. Skupek vsega mi daje energijo, moč, voljo in motivacijo za delo.

2.Na kratko opiši svojo karierno pot.

Moja karierna pot se je začela že zgodaj v mladosti. Začela sem v trgovinski dejavnosti, nadaljevala v uvozno-izvoznem podjetju, kjer sem v veliki meri delala s tujimi partnerji. Kratek čas sem delo opravljala v UKC Maribor, nazadnje pa v avtohiši, kjer sem delala kot sprejemnica na mehanično kleparskem servisu. Od tam me je pot pripeljala v Zavarovalnico Sava. Še danes se začudim, ko pomislim, kako nepredstavljivo je bilo to delo za žensko nekaj let nazaj.

3.Kaj je tvoje delo v Zavarovalnici Sava?

V Zavarovalnici Sava delam kot samostojna strokovna sodelavka na področju avtomobilskih škod, in sicer opravljam cenitve avtomobilskih škod. Delo je zelo raznoliko, saj gre za kombinacijo cenitev na daljavo, cenitev na terenu in cenitev na cenilnem mestu.

4.Kaj ti je pri tvojem delu najbolj všeč?

Najbolj všeč so mi razgibanost dela, kolektiv v katerem delam, samostojnost pri delu, inovativnost podjetja, vsakodnevno pridobivanje različnih izkušenj in znanja, praktično sodelovanje pri inovacijah za naš sektor in s tem občutek, da prispevam za boljšo prihodnost našega dela. V čast in ponos mi je, da sem predstavnica ženske populacije cenilk, ki podira stereotipe tega tipično moškega poklica in se lahko postavi ob bok moškemu svetu.

5.Kako bi opisala svoj kolektiv/sodelavce?

Kolektiv, v katerem delam, je mešanica različnih energij in osebnosti, kar nas naredi zanimive in posebne. V prvi vrsti smo strokovni in odgovorni do svojega dela. Dobro opravljeno delo je za nas na prvem mestu. Drug drugemu priskočimo na pomoč, kadar je potrebno, pomagamo si z izkušnjami, znanji in mnenji, tudi če smo z različnih koncev Slovenije. Znamo pa poskrbeti tudi za smeh, dobro voljo in sprostitev ob napornem delu. Kakšna kavica ali skupna malica popestrita še tako naporne dneve, kar nam vliva voljo in energijo za naprej.

6.Kaj bi svetovala nekomu, ki si želi graditi kariero na tem področju?

Veseli smo vsakega novega sodelavca in njegovega osebnega doprinosa v naš kolektiv. Če si želite spremembe in bi radi odprli novo poglavje v življenju ter pridobili nova znanja in izkušnje, če imate radi razgibano delo in ste inovativni, se nam pridružite, mi pa bomo poskrbeli za vse ostalo.

Področja, ki jih pokriva Sektor škod

Področje avtomobilskih škod

V Področju avtomobilskih škod posvečamo veliko časa digitalizaciji in optimizaciji procesa reševanja škod ter poenostavitvi postopkov tako za stranke kot za naše zaposlene. Pri delu uporabljamo napredne tehnološke rešitve, kot so skeniranje poškodb na vozilih, avtomatizacija obdelave škodnih primerov in podobno.

Iščemo strastne avtomobilske navdušence, ki živijo za svet vozil. Če vas zanimajo avtomobili in načini odprave poškodb, vas vabimo, da se pridružite naši ekipi.

Področje premoženjskih škod

V Področju premoženjskih škod zaposlujemo strokovnjake z izobrazbo tehničnih smeri, kot so gradbeništvo, strojništvo in mehatronika. Če imate znanje in izkušnje na teh področjih ali vas zanima reševanje tovrstnih izzivov, vas vabimo, da se pridružite naši ekipi.

Področje pravne likvidacije škod

V Področju pravne likvidacije škod vodimo pravdne postopke v zvezi z zahtevki oškodovancev in zavarovancev ter regresne pravdne postopke. Sodelujemo pri kontroli škodnega procesa in pri razvoju zavarovalnih produktov ter nudimo pravno podporo pri obdelavi škod ostalim organizacijskim enotam.

Področje likvidacije zavarovalnih primerov osebnih zavarovanj

Priložnost v Področju likvidacije zavarovalnih primerov osebnih zavarovanj boste našli kandidati s sposobnostmi samostojnega sprejemanja rešitev, reševanja pritožb in sodelovanja s pogodbenimi zdravniki-cenzorji. Želimo si zaposlenih z izobrazbo s področja ekonomske, srednje medicinske ali druge ustrezne smeri, dobrodošlo pa je tudi predznanje s področja produktov osebnih zavarovanj.

Področje podpore škodnega procesa

Pod okriljem področja podpore škodnega procesa delujeta dva oddelka.

V Oddelku razvoja in spremljave uvajamo najnovejše tehnologije in razvijamo napredno strojno ter programsko opremo za učinkovito obravnavo škod.

V Oddelku administrativne podpore se ukvarjamo s prijavo in obdelavo odškodninskih zahtevkov in drugih zavarovalnih primerov.

Iščemo komunikativne, samozavestne, zanesljive in natančne osebe, ki jih veseli delo s strankami.

Prosta delovna mesta

Preverite naša prosta delovna mesta in se prijavite na razpis. Dobrodošli.

22. 07. 2024 Ljubljana / območje Primorske / območje Štajerske |

Samostojni svetovalec za osebna zavarovanja (m/ž) v družbi ZS Svetovanje

23. 07. 2024 Maribor |

Koordinator zalednih procesov (m/ž)

Ne najdete primernega delovnega mesta? Oddajte svoj življenjepis in se vpišite v bazo kandidatov za zaposlitev.

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE