5 hitrih idej za vse, ki se še odločate, kam za novo leto

Novo leto je tik pred vrati. Za vse, ki se še niste odločili, kje preživeti najdaljšo noč v letu, smo izbrali 5 destinacij, ki so dovolj blizu, da se lahko v njih odpravite sami, brez izdatnega predhodnega planiranja. Vse, kar vam je storiti, je le dobro izbrati, rezervirati prenočišče in kakšen dan prej pripraviti prtljago. Če se boste odpravili v tujino, ne pozabite "spakirati" tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini.;-)

1. Novi Sad

Slovenci za novo leto že tradicionalno množično dremo v srbsko prestolnico Beograd. Vendar pa ima marsikaj ponuditi tudi njen manjši brat, Novi Sad. Tu se klasični srbski melos sreča s panonsko dušo, ki mestu ob Donavi daje poseben čar.

Na novosadskem Trgu slobode je na silvestrski večer vedno živahno.

Za silvestrski večer pa ga letos ne bo obogatil nihče drug kot Magnifico. Na glavnem novosadskem trgu bo na oder za njim prišel in odšteval zadnje minute tega leta dr Nele Karajlić, glasbenik in vsestranski umetnik, ki se ga tisti, ki ste odraščali v osemdesetih, zagotovo spominjate po njegovi vlogi v televizijski seriji Top Lista Nadrealista in kot pevca nekdanje zasedbe Zabranjenega pušenja. Po Magnificu in Nelu pa boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji elektronske glasbe. Do zgodnjih jutranjih ur bosta zbrano množico zabavala Filatov & Karas, ruski dvojec, ki je zaslovel s hitom Don't be so shy.

2. Rimini

Bi se radi nadihali morskega zraka, hkrati pa uživali nekje, kjer bo v prazničnih dneh verjetno vsaj kakšno stopinjo topleje kot doma? Potem je Rimini prava izbira. Tekom celega meseca je v Riminiju izredno živahno, 31. decembra pa dogajanje seveda doživi vrhunec. Domačini se znajo pohvaliti, da je prav v Riminiju silvestrska noč najdaljša na celem svetu. V Fellinijevem parku, v neposredni bližini morja, bo za vrhunec večera poskrbel Nek. Če vas zasrbijo pete, pa se od tu lahko peš sprehodite po starem mestnem jedru, kjer je pestro dogajanje, z elektronsko glasbo na čelu, na voljo na več kot 10 lokacijah.

Silvestrujte ob morju - Rimini obeta pestro dogajanje.

3. Gardsko jezero

Mesteca ob Gardskem jezeru bodo navdušila vse:

  • ljubitelje bučnih praznovanj na prostem,
  • željne zabave v diskotekah,
  • uživače, ki  se radi veselite v restavracijah ob dobri hrani.

Gardsko jezero ima svoj čar tudi decembra.

Organizirajo tudi aktivnosti, primernih za otroke. Od praznovanj po mestih, ki smo jih predlagali, se Gardsko jezero loči predvsem po tem, da je tukaj kar nekaj termalnih vrelcev. Zakaj ne bi novega leta torej dočakali kar v termah? Na 1. januarja se lahko tisti najbolj pogumni namesto v portoroškem morju osvežite kar v Gardskem jezeru. Če se želite udeležiti skupinskega skoka vanj, bodite okrog poldneva na Piazza Tre Novembre v Rivi del Garda.

4. Salzburg

Smerokazi za Salzburg niso prav nič tuji tistim, ki se radi v Avstrijo odpravljate na smučanje. Prav res se v bližini mesta nahajajo številna smučišča, zato je v novoletnem času to idealna destinacija za vse, ki bi smuko po belih strminah želeli dopolniti z mestnim rajanjem na starega leta dan. Ne preseneča torej, da je Salzburg med turisti (sploh italijanskimi) v prednovoletnem obdobju vedno bolj priljubljen. Privoščite si kuhano vino ali punč skupaj s tradicionalnimi uličnimi dobrotami, uživajte v živi glasbi na trgih Domplatz in Kapitelplatz ter si oglejte spektakularni ognjemet. Če se tudi vi radi držite načela, da velja v tujih krajih početi to, kar delajo domačini, pa v novo leto obvezno vstopite ob korakih valčka, v paru s svojo ljubljeno osebo.

V Salzburgu se na silvestrovo običajno spektakularni ognjemeti kar vrstijo.

5. Vas tujina sploh ne mika?

Potem ne pozabite na domače bisere. Kot običajno bo živahno v mestih po vsej Sloveniji. V Piranu bodo na Tartinijevem trgu za zabavo poskrbeli skupina Manouche in Slavko Ivančić, na Glavnem trgu v Novem mestu bosta nastopila Gašper Rifelj s skupino in vedno zabavni Mi2, na celjskem Krekovem trgu pa se obeta silvestrovanje z Rok'n'bandom. V Kopru bodo silvestrovali v družbi Kingstonov, v Mariboru pa na Trgu Leona Štruklja skupaj z Nušo Derenda in Pop Design. V Ljubljani pa boste lahko rajali na kar štirih glavnih trgih. Zabave na silvestrovo torej tudi doma ne bo manjkalo.

Pa srečno in dober skok v 2019! :-)

Preberite tudi

Post image

Ste pripravljeni na (varno) smuko?

23.12.2022 Lucija Medved

Post image

Varna vožnja avtodoma

26.07.2022 Katja Grušovnik

Post image

Varne in brezskrbne zimske počitnice

17.02.2022 Katja Grušovnik

Post image

Kaj potrebujemo za varen dopust s psom?

27.07.2021 Katja Grušovnik

Potrebujete našo pomoč? Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

SPLETNI KLIC KLEPET E-POŠTA

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Z januarjem so se spremenila imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ