Je zavarovanje koles sploh smiselno? #drugič

V prejšnjem prispevku sem z vami delil svoj pogled na zavarovanje koles in kolesarjev. Pogledali smo si, kateri so tisti razlogi, ki govorijo v prid temu, da kolesar, pa četudi zgolj ljubiteljski, takšno zavarovanje sklene.

Poleg zavarovanja odgovornosti, ki krije škodo, ki jo kolesar povzroči tretjim osebam ali stvarem tretjih oseb in 24-urne asistence na poti, ki je zavarovanim kolesarjem na razpolago v Sloveniji in na Hrvaškem je tukaj še nekaj razlogov, predvsem za tiste bolj zahtevne:

Nezgodno zavarovanje velja v času vožnje s kolesom in nima starostne omejitve. Zavarujemo lahko tudi otroka, prav tako pa ni doplačil za športni rizik. Za nizko premijo pridobimo jamstva tudi do 30.000 evrov za nezgodno smrt in do 60.000 evrov za invalidnost. Kasko zavarovanje je zanimivo predvsem za lastnike koles višjega cenovnega razreda, ki so veliko na cesti in so zato bolj izpostavljeni prometnim nesrečam. Od vseh prometnih nesreč v Sloveniji je namreč v kar 5 % udeležen kolesar. Ta rizik lahko povrne škodo ali del škode na kolesu v primeru prometne nesreče, kasko kritje pa zajema tudi vlom, prometno nesrečo z vozilom, v katerem je kolo, požar, strelo, eksplozijo in vihar. Pri kasku mora zavarovanec imeti tudi kopijo računa, za ta riziko pa lahko zavaruje kolo do 4. leta starosti. Osebna asistenca nam pomaga v primeru nezgode in je zanimiva predvsem za tiste, ki kolesarijo v tujini. Nudi namreč prevoz v bolnišnico s katerimkoli potrebnim reševalnim vozilom in nujne stroške zdravljenja do 10.000 evrov.

Rezime pa kar iz mojega primera: pretehtal sem vse opcije in ugotovil, da lahko »pogrešam« 47,90 evra (=4 evre na mesec) v zameno za morebitnih 30.000 evrov odgovornosti, 24-urno asistenco, 600 evrov kasko zavarovanja, 30.000 evrov v primeru nezgodne smrti in 60.000 evrov za trajno invalidnost. Torej na vsak plačan evro cca. 2.700 evrov kritja. Sedaj pa presodite sami.

P.S.: V primeru, da se ZA zavarovanje odločite, ga lahko sklenete enostavno tudi preko spleta! :)

Preberite tudi

Post image

Kolesarski vodič po Cresu in Lošinju

10.06.2021 Katja Grušovnik

Post image

Parenzana, raj za kolesarje

18.04.2019 Katja Grušovnik

Potrebujete našo pomoč? Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

SPLETNI KLIC KLEPET E-POŠTA

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Z januarjem so se spremenila imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ