Varno v novo šolsko leto

Prvi šolski dan in otroci -  živahni, razigrani, nasmejani, polni  pričakovanj - vstopajo v novo šolsko leto. Pri tem pa niso ves čas previdni in premišljeni, velikokrat jih vodi igra in pri tem zaidejo tja, kamor niso nameravali. Še preden se zavemo, je nezgoda tu, no, pa saj vsi dobro poznamo izrek "nesreča nikoli ne počiva". Zgodi se, ko najmanj pričakujemo, otroške solze in glasno vekanje pa nas predramita iz otopelosti.

Fluorescentne živo obarvane rutice, kapice s »šiltom«, pelerine ... ja, radodarnost zavarovalnic se vsako leto veča. Boj za zavarovance je hud in kot zavarovalničarka je to prvo, kar opazim na prvi šolski dan. Tudi na šoli mojih otrok je bila v lični mapi konec dneva poplava zgibank, ki so kar vabile, naj vendar sklenem nezgodno zavarovanje. Velika večina staršev zgibank niti ne pogleda, jih ne odpre, ne primerja, ne prebere drobnega tiska.

 

Pa vendar ali ne bi bilo pametno otroka vseeno zavarovati?

Če malce premislimo, premija niti ni tako visoka, da je ne bi zmogli. Pač 1-2-krat otroka ne peljemo v McDonalds ali mu ne kupimo poceni igrače, ki bo tako ali tako obležala nekje v kotu. Naredimo torej nekaj in pomirimo notranji glas ali razum, ki nas opozarja.

Sama naredim, kar je potrebno in seveda otroka zavarujem. Ne, ker bi od tega nekaj pričakovala, ampak samo zaradi varnosti, ki jo občutim po sklenitvi. Pravzaprav mi je smešno, ko zavarujemo za smrt, invalidnost in poškodbe, ne zavedamo pa se, kaj nam pravzaprav to prinaša. Predvsem je pomembno, da si preberemo pogoje posameznih zavarovanj in izberemo tisto, ki nam glede na življenjsko situacijo najbolje ustreza. Za pomoč se lahko obrnemo tudi na zavarovalnega agenta, ki nam bo lahko najbolje predstavil prednosti in slabosti posameznih zavarovanj.

Z zavarovanjem lahko poskrbimo za varno prihodnost našega otroka in upamo, da do uveljavljanja vseeno ne bo prišlo. Sama dnevna odškodnina in bolnišnično nadomestilo nam ne prineseta veliko in pri nezgodnem zavarovanju ne igrata posebne vloge, saj gre večinoma za lažje poškodbe (zvini, zlomi, ureznine …), podražita pa premijo, ki jo odštejemo za zavarovanje.

Če zaradi posledic nezgode otrok postane invalid, pa je vsak evro dobrodošel, saj je življenje oteženo tako za otroka kot za starša, stroški pri tem pa so najvišji  (stroški nege, preureditev  bivališča, specialističnega zdravljenja in medicinske opreme). Predramimo se in zakorakajmo v novo šolsko leto varno, bodimo pozorni, kaj sklepamo in kaj s tem pridobimo.

Potreba po varnosti je ena od primarnih človekovih potreb, ki mora biti zadovoljena, če želimo normalno delovati. Je tudi ena najpomembnejših vrednot vsakega posameznika, vendar se tega zavemo šele takrat, ko smo ogroženi – naj bo vsaj tokrat, ko gre za naše otroke, drugače

{ srce-za-svet link fix }

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE