4 TOP ideje za krompirjeve počitnice

Še nimate ideje, kam za krompirjeve počitnice? TU so predlogi – družinam prijazne destinacije, ki jih lahko načrtujete kot vikend pobeg ali krajše oz. daljše počitnice. Za čim manj skrbi na poti in sproščeno uživanje pa še praktični nasveti, kako se pripraviti na pot in kaj na vašem seznamu stvari za s seboj ne sme manjkati.

Potovanje z otroki staršem morda pomeni več skrbi, otrokom pa je to neprecenljiva in poučna dogodivščina, o kateri bodo še dolgo pripovedovali. Zato izkoristite prihajajoče krompirjeve počitnice in se odpravite do katere od 4 destinacij, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

  1. Večno mesto in potovanje v preteklost: Rim

Mesto, ki naj bi ga brata dvojčka Romul in Rem v osmem stoletju pred našim štetjem ustanovila na sedmih gričih, ponuja odličen vpogled v preteklost. Ravno zaradi bogate preteklosti in izjemne starodavne dediščine v kombinaciji z novodobnim utripom je krasna izbira za krajši oddih družin z otroki. Kolosej, območje antičnega Rima in ruševine na Palatinskem griču – to je le nekaj idej za oglede.

Obiščete pa lahko tudi številne muzeje, med najbolj zanimivimi sta Kapitolski muzeji na Kapitolskem griču in Galerija Borghese, ki je na obrobju največjega parka Villa Borghese. Zaradi velikega obiska je priporočljivo, da si rezervacije uredite vnaprej.

Španske stopnice so prelepa atrakcija, ki krasi večno mesto.

  1. Razkošne palače in bogato mestno jedro: Dunaj

Tudi Dunaj, sicer eno od najbolj romantičnih mest v Evropi in morda najlepše mesto za obisk v božičnem času, je odlična destinacija za krajše družinske počitnice in popolna izbira, če bi po ogledu mesta radi pohajkovali še po naravi. Dunaj vas bo navdušil s pestro kulturno dediščino in razkošnimi palačami.

Poleg sprehodov po raznolikih ulicah z otroki lahko obiščete tudi znan zabaviščni park Prater, palačo, park in živalski vrt Schönbrunn ter staro mestno jedro. Na splošno je na Dunaju dobro poskrbljeno za potovanje z otroki. Tudi če potujete z majhnimi otroki, ne bi smeli imeti težav v hotelih, restavracijah in nekaterih muzejih.

Prater na Dunaju je ko se stemni še posebej pravljičen.

  1. Krasna arhitektura in živahne ulice: Barcelona

Nad prestolnico Katalonije bodo otroci naravnost navdušeni. Barcelona se namreč ponaša s številnimi atrakcijami, med največje spada modernistična Gaudijeva arhitektura, znamenita bazilika Santa Maria del Mar, pravljični park Park Güell, La Pedrera, park oz. vrtovi La Teatre Grec itn.

V Barceloni boste naleteli tudi na enega od največjih muzejev v Evropi, Fundació Joan Miró. Otrokom bo zagotovo všeč tudi živahna ulica La Rambla s pouličnimi umetniki in akrobati.

Za razvajanje brbončic se z otroki lahko odpravite tudi v muzej čokolade; če vas bolj pritegne spoznavanje narave in družbe, pa ne smete zamuditi obiska muzeja CosmoCaixa. Za željne podvodnih dogodivščin je na voljo tudi akvarij Oceanarium. Barcelona s tapasi in drugimi specialitetami prav tako obljublja pravo kulinarično doživetje.

  1. Kopanje v termalnih vrelcih in dih jemajoči razgledi: Budimpešta

Bližje nam je Budimpešta, mesto term, festivalov, starih kavarn in veličastnih zgradb. Prestolnica Madžarske, sicer znana tudi po svojem nočnem življenju, je prav tako mesto, ki je prijazno družinam.

Skupaj se lahko odpravite v tamkajšnji živalski vrt, ki je eden od najstarejših v Evropi in kjer biva 1072 različnih živalskih vrst. Budimpešta ima tudi kar 125 termalnih vrelcev. Številne terme so ohranile arhitekturo in videz še iz turških časov. Najbolj znane so čudovite terme v hotelu Gellert in terme Szechenyi, ki so največje v Evropi.

Ne pozabite se zapeljati tudi na 375 metrov dolg verižni most Szenchenyi, ki je prava arhitekturna atrakcija.

No, da bodo vaše družinske počitnice brez zapletov, pa so tu še:

Praktični nasveti za brezskrbne družinske počitnice čez mejo

Izbira destinacije je šele začetek poti. Če boste potovali v lastni režiji, kar je za otroke tudi najbolj zanimivo in poučno, bosta pomembni še dobra priprava in organizacija: skrb za dokumente, prevozna sredstva, izbira krajev in prenočišč ter zavarovanj, prva pomoč. Vse to naj bo na seznamu opravil pred odhodom.

Sledite pomembnim osnovnim korakom:

  1. Korak: poskrbite za zdravje in varnost

Zdravje je naše največje bogastvo. Ne glede na to, ali načrtujete vikend pobeg čez mejo ali daljše počitnice, je pred potovanjem zelo priporočljivo, da poskrbite za turistično zavarovanje. Tako boste dobro poskrbeli za zdravje in morebitne zaplete, ki vas lahko doletijo na poti. Zavarovalnica Sava nudi kratkoročno turistično zavarovanje z asistenco v tujini kot tudi letno s številnimi ugodnostmi. Za družine pa je na voljo še izjemno ugodno družinsko zavarovanje.

Za sklenitev zavarovanja in več informacij kliknite TUKAJ.

  1. Korak: preverite dokumente in uredite finančna sredstva

Takoj ko boste izbrali destinacijo, preverite veljavnost dokumentov. Preverite tudi, ali bo osebna izkaznica dovolj in ali potrebujete potni list. Pametno je prav tako, da naredite kopije dokumentov, saj bodo te v primeru kraje še kako dragocene. Kopije hranite na drugem mestu. In, ne pozabite, pri tovrstnih težavah vam veliko lahko pomaga tudi sklenitev primernega zavarovanja.

Prav tako brez denarja ne gre. Manjše količine gotovine imejte pri sebi, sicer je bolje, da vaš denar varno čaka na bančnem računu ali v sefu hotela, kamor boste prispeli.

  1. Korak: preverite prevozno sredstvo

Če boste potovali z avtomobilom, je dobro preveriti njegovo varnost – od gum in žarometov do vseh preostalih stvari, ki jih avto potrebuje za normalno delovanje. Preverite, ali imate prvo pomoč, trikotnik in odsevni brezrokavnik. Ne pozabite na veljavnost prometnega dovoljenja in avtomobilsko zavarovanje. Če vam je to poteklo ali načrtujete skleniti novo, vam bodo prav prišle informacije na tej spletni strani. Če potujete z vlakom, avtobusom ali letalom, pa bo čas vaš zaveznik – če boste točni, seveda. Pojdite pravočasno od doma in ne lovite zadnjih minut.

Vir: aktivni.si

{ srce-za-svet link fix }

Preberite tudi

Post image

Ste pripravljeni na (varno) smuko?

23.12.2022 Lucija Medved

Post image

Varna vožnja avtodoma

26.07.2022 Katja Grušovnik

Post image

Varne in brezskrbne zimske počitnice

17.02.2022 Katja Grušovnik

Post image

Kaj potrebujemo za varen dopust s psom?

27.07.2021 Katja Grušovnik

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE