Jošt Dolničar 

predsednik uprave
 
Responsive Image

Jošt Dolničar je poslovnež, zavarovalničar in športnik po duši. Z izjemo prve zaposlitve je poslovno rasel skupaj z Zavarovalno skupino Sava, ki se ji je pridružil po 9-letni karierni poti v Zavarovalnici Triglav. Najprej mu je bilo leta 2006 zaupano mesto pomočnika uprave Save Re, dve leti pozneje pa je postal član uprave. Od avgusta 2016 do maja 2017 je upravo Save Re tudi vodil. Ima veliko izkušenj kot član nadzornih svetov, med drugim je do oktobra 2021 vodil tudi nadzorni svet Zavarovalnice Sava. Predsednik uprave Zavarovalnice Sava je postal maja 2022.

Je tudi član sveta Slovenskega zavarovalnega združenja ter predsednik izvršnega odbora Veslaške zveze Slovenije in član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije. 

Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Opravljen ima pravniški državni izpit.

Delovna področja:

  • vodenje Zavarovalnice Sava
  • prodaja
  • marketing in odnosi z javnostmi
  • poslovanje z EU
  • notranja revizija
  • poslovanje Sektorja – Podružnica Hrvaška Zavarovalnice Sava v Republiki Hrvaški
  • poslovanje odvisne družbe ZS Svetovanje, d. o. o.
  • kadrovske zadeve in razvoj kadrov

Karierna pot v Zavarovalni skupini Sava:

Zaposlen v Zavarovalnici Sava od leta 2022.

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE