NIKOLI SAMI
V BOLEZNI

Dodatno zavarovanje delovne nezmožnosti z izplačilom rente

Sklenite Dodatno zavarovanje delovne nezmožnosti z izplačilom rente in si zagotovite finančno neodvisnost, če v prihodnosti zaradi izgube osnovnih življenjskih sposobnosti slučajno ne bo šlo vse po načrtih.

Zakaj skleniti zavarovanje?

 • Zavarovani ste v primeru izgube osnovnih življenjskih sposobnosti zaradi nezgode ali bolezni.  
 • Izbirate lahko med dvema paketoma kritij in petimi višinami rent od 300 € do 1.500 €.
 • Višina mesečne rente je neodvisna od trenutnega dohodka, presoje upravičenosti in od kategorizacije invalidnosti po ZPIZ.  
 • V primeru smrti upravičenca se mesečna renta deduje.

Promo image

Komu je namenjeno?

Zavarovanje smo razvili za vse aktivne, ki si želite že danes zagotoviti finančno neodvisnost, v primeru bolezni ali nezgode, zaradi katere ne bi več mogli opravljati svojega poklica. Izplačilo zavarovalnine je vezano na izgubo osnovnih življenjskih sposobnosti*OZS zaradi bolezni ali nezgode. 

S tem zavarovanjem si v obliki finančne rente zagotovite mesečno nadomestilo, s katerim lahko nadomestite izpad dohodka in tudi v najtežjih trenutkih ostanete finančno neodvisni z nespremenjenim življenjskim standardom. 

Mesečno rento boste lahko namenili čemur koli – lahko plačujete zdravstvene in rehabilitacijske stroške, odplačujete morebitne dolgove ali pa jo porabite za aktivno preživljanje prostega časa. 

Zavarovanje lahko sklenete med 18. In 60. letom starosti, in sicer kot dodatno zavarovanje, ki ga priključite Riziko življenjskemu zavarovanju, Naložbenemu življenjskemu zavarovanju ali Naložbenemu življenjskemu zavarovanju Hibrid.

Trajanje zavarovanja

Zavarovalna doba sklenjenega dodatnega zavarovanja je enaka dobi osnovnega življenjskega zavarovanja oziroma največ do konca zavarovalnega leta, v katerem zavarovanec dopolni 65. let.

(i) [OZS]

Izguba osnovnih življenjskih sposobnosti

Popolno in trajno izgubo osnovnih življenjskih sposobnosti priznamo le, če je ugotovljena in dokazana z ustrezno medicinsko dokumentacijo in v času jamstva zavarovalnice traja nepretrgoma vsaj 12 mesecev.

Kaj vključuje?

Z zavarovanjem se zavarujete za primer nastanka trajne delovne nezmožnosti, ki nastopi kot posledica popolne in trajne izgube osnovnih življenjskih sposobnosti zaradi nezgode ali bolezni. 

Osnovne življenjske sposobnosti delimo na senzorne in motorične:

 • Senzorne življenjske sposobnosti: vid (izguba vida na obeh očesih), sluh (izguba sluha na obeh ušesih), govor (izguba sposobnosti govora).

 • Motorične življenjske sposobnosti: hoja (izguba sposobnosti hoje), hoja po stopnicah (izguba sposobnosti samostojne hoje po stopnicah), stati na nogah (izguba sposobnosti samostojnega stanja na nogah), poklekniti in skloniti se (izguba sposobnosti poklekniti ali skloniti se), dvigovanje in prenašanje (izguba sposobnosti dvigovanja in prenašanja bremen z obema rokama), uporaba rok (izguba sposobnosti uporabe obeh rok), sedenje (izguba sposobnosti samostojnega sedenja), raba zgornje okončine (izguba sposobnosti rabe ene zgornje okončine v ramenskem obroču).

Ob sklenitvi zavarovanja lahko izbirate med dvema paketoma kritij, ki pa ju tekom zavarovanja ne morete spremeniti oziroma zamenjati.

Promo image
Promo image

Osnovni paket kritij (1 ali 3)

Ta paket zagotavlja izplačilo v primeru izgube ene senzorne sposobnosti ali izgubo treh motoričnih sposobnosti.

Promo image

Razširjeni paket kritij (1 ali 1)

Ta paket zagotavlja izplačilo v primeru izgube ene senzorne sposobnosti ali ene motorične sposobnosti.

Izplačilo mesečne rente zagotavljamo v dogovorjeni oziroma izbrani višini do 65. leta starosti zavarovanca oziroma najmanj 1 in največ 25 let, odvisno od starosti zavarovanca ob nastanku zavarovalnega primera.  

Zakaj so zavarovanje sklenili drugi?

 • Izbirate lahko med dvema paketoma kritij in petimi višinami mesečne rente. 
 • Zagotavljamo izplačilo rente ne glede na kategorizacijo invalidnosti po ZPIZ. 
 • Omogočamo prosto izbiro rente v višini do 1.500 € mesečno. 
 • Poskrbimo za rentno izplačevanje vse do zavarovančevega 65. leta oziroma največ 25 let. 
 • Zagotavljamo dedovanje mesečne rente v primeru smrti upravičenca. 
 • Zavarovanje lahko priključite k novo sklenjenemu življenjskemu zavarovanju ali k že aktivnemu življenjskemu zavarovanju. 
Person image

Zavarovanje v praksi

Zavarovanka, mati dveh otrok, ki na mesec povprečno zasluži 1.000 €, je pri 32 letih sklenila osnovni paket Zavarovanja delovne nezmožnosti z izplačilom rente, za katerega plačuje 5,69 € mesečno. Ko je zaradi bolezni doživela popolno in trajno izgubo treh motoričnih sposobnosti, smo ji pri Zavarovalnici Sava začeli izplačevati mesečno rento v višini 500 €. To rento bo prejemala največ 25 let in skupno prejela 150.000 €.

Po poklicu sem medicinska sestra in moje delo zahteva celega človeka z vsemi sposobnostmi. Zato sem sklenila Dodatno zavarovanje delovne nezmožnosti z izplačilom rente, in sicer razširjeni paket za 10 let in z mesečno rento 1.000 €. Za to plačujem 29 € mesečno in veliko bolj mirno spim.

Mateja
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE