Moj sopotnik na motorju

Jaz se letos odpravljam na pot po Balkanu. Večkrat sem si že privoščil izlet z motorjem po Hrvaškem in Bosni, vendar bom tokrat na poti dlje, saj grem vse do Grčije. In ko sem se pogovarjal s kolegi motoristi, sem ugotovil, da gremo čez podoben proces, preden se odpravimo na pot.

Ogledovanje trase

Ko si ogledujete pot, ste verjetno, tako kot jaz, seveda najbolj pozorni, da je pokrajina slikovita in je čim več motorjem prijaznih ovinkov. Vendar bodite pozorni in preverite, ali so vse poti prevozne z motorjem. Velikokrat se namreč zgodi, da na zemljevidu zgleda pot prevozna, nato pa naletite na makadamske ali pa gozdne poti, ki so cestnim motorjem in pa sopotnikom ne ravno ljube.

Predlagam, da si preberete kakšen motoristični blog, ki dobro opiše pot, ki bi jo radi prevozili, saj vas ti opozorijo tudi na posebnosti na poti, hkrati pa vam izda tudi kakšen skriti kotiček, ki ga ne najdete v turističnih vodnikih.

Pred motoristično "turo" se res dobro pripravim na pot. Tokrat gre z menoj tudi "little black box". :-)

Kje so bencinske črpalke

Motoristi radi zavijemo z glavnih poti, da je pot bolj vznemirljiva. Pa ste res ves čas pozorni na to, koliko imate bencina? Ste dovolj pogumni, da zavijete s poti ne vedoč, kje bo naslednja bencinska črpalka?

Odvisno od vašega avanturističnega duha, verjamem, da se na situacijo, ko ostanete brez bencina različno pripravite. Lahko slepo zaupate, da vas bo za naslednjim vogalom čakala črpalka, lahko pa  se na to bolje pripravite. Označite si točke na zemljevidu, kjer med eno in drugo lokacijo dolgo časa ni bencinske črpalke in si izračunajte, koliko porabi vaš motor, preden bo zopet žejen.

Kako se obleči na motorističnem potovanju

Bodimo iskreni, koliko hlač zares potrebujete na enotedenskem potovanju? 6 zagotovo ne. Zato si vzemite le najnujnejše stvari in to je sigurno motoristična oprema, ki vam nudi zaščito v vseh vremenskih razmerah. To je edina stvar, ki vas loči od grobega asfalta. Vem, da vam je, sploh v poletnih mesecih vroče, ampak ne pozabite na dobro motoristično zaščito, pod njo pa naj bodo oblačila, ki dihajo. Verjemite mi, kavbojke na motorju nudijo približno enako zaščito kot svilena spalna srajčka, in z njimi ne želite poljubiti asfalta.

Iskanje prenočišča ... za vaš motor

Naj vas hoteli po poti ne presenetijo z nezavarovanimi parkirišči. Realnost je taka, da večina hotelov, motelov in drugih prenočišč nima zavarovanega parkirišča. Še posebej na Balkanu je skrb za varnost vašega jeklenega konjička sekundarnega pomena. Če se, tako kot jaz, ponoči zbujate in sprašujete, ali je motor še tam, kjer ste ga parkirali, potem verjamem, da si želite, da bi obstajala ultimativna rešitev za varovanje vašega motorja in je iskanje idealnega prenočišča za vas in vaš motor prava mora.

Varnost motorja na poti

Kako torej zavarujete vaš motor, ko potujete z njim? Nosite s seboj neokretno verigo? Imate ključavnico za diske? Morda pokrivalo za motor? Kaj je tisto, kar prepreči tatovom, da ukradejo vaš motor, vam pa zagotavlja miren spanec?

Z letošnjo pomladjo prihaja na trg nov produkt Vigo za:varovanje motorja proti kraji. Gre za majhno napravico Vigobox, ki jo namestite na motor in povežete z aplikacijo, s katero lahko nadzorujete vaš motor.

Nemestitev Vigobox-a je sila enostavna.

Nadzorujte vaš motor

Obstaja rešitev, ki bo pomirila vse motoriste in to je Vigo. Z njim lahko v aplikaciji Vigo za:varovanje kadarkoli preverite stanje in lokacijo vašega motorja. Ob sumu na krajo pa vam bo poslal obvestilo, in tako si boste povečali možnosti, da preprečite krajo. V kolikor bo motor ukraden pa lahko spremljate lokacijo vašega motorja in policiji sporočite, kje se nahaja ukraden motor.

Dolga pot, več možnosti za nesrečo

Verjamem, da že komaj čakate avanture po neznanih cestah, vendar so prav to, nepoznane. Potovanje z motorjem zahteva še posebno previdnost, saj ne veste, kaj vas čaka za naslednjim ovinkom. Zato v prvi vrsti poskrbite, da greste na pot čim bolj spočiti, da ohranite pozornost na cesti.

Ker pa vemo, da nesreča nikoli ne počiva je pomembno, da ste na njo kar se da dobro pripravljeni. Če potujete z Vigom bo ta na podlagi sil in gibanja zaznal nesrečo in avtomatsko poslal pomoč. Saj veste, vsaka sekunda šteje.

Ne pozabite na zavarovanje

Pred odhodom v tujino poskrbite, da ste zavarovani, nikdar ne veste, kaj vas preseneti na poti. Pomislite pa tudi na vaš motor in kakšno skrb mu namenjate. Še posebej, če se odpravljate na slabo varovana območja, kjer je kraja motorja enostavna.

Do sedaj je bilo mogoče zavarovati motor pred krajo le v okviru dragega kaska, z letošnjo pomladjo pa lahko v okviru Viga zavarujete svoj motor že od 9 evrov na mesec. V primeru ukradenega motorja vam Zavarovalnica Sava namreč povrne stroške ukradenega motorja.

Najbolj napredno varovanje motorja

Vigo za:varovanje motorja predstavlja ultimativno varnost vašega motorja in vključuje prednosti, ki bodo navdušile vsakega motorista. Vigo omogoča motoristu, da lahko kadarkoli preveri lokacijo in stanje motorja, dobi opozorilo ob sumu na krajo in pregleduje svoje pretekle vožnje. Še več, ob prometni nesreči Vigo avtomatsko pošlje pomoč, kar je do sedaj uspelo le avtomobilskim znamkam. V kolikor je motor ukraden, kar se še posebej na Balkanu zna zgoditi, pa ste ste s strani Zavarovalnice Sava upravičeni do odškodnine.

Preden se odpravite na pot, poskrbite za svoj motor in s seboj vzemite Vigo.

{ srce-za-svet link fix }

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE