Premoženjsko zavarovanje DOM vključuje zavarovanje odgovornosti, ki ga potrebujete za smučanje v Italiji

Obveščamo vas, da veljajo na italijanskih smučiščih od 1. januarja 2022 nova zakonska pravila, ki se nanašajo tudi na zavarovanje. Smučarji, deskarji in drugi, ki uporabljajo smučišče (tek na smučeh je tu izvzet), morajo imeti namreč sklenjeno zavarovanje odgovornosti za škodo, ki bi jo povzročili tretjim osebam. Uporabniki smučišč, ki takšnega zavarovanja nimajo sklenjenega, ga bodo morali kupiti skupaj s smučarsko karto.

V Zavarovalnici Sava je to kritje vključeno v Premoženjsko zavarovanje DOM – oprema. Uporabniki italijanskih smučišč bodo morali imetništvo zavarovanja izkazati s potrdilom. Za izdajo potrdila, ki ga potrebujete, se obrnete na svojega zastopnika ali na naš Kontaktno-asistenčni center na tel. št. 080 19 20. Potrdilo izdamo v angleškem in italijanskem jeziku. Svetujemo vam, da pravočasno poskrbite zanj, saj kazen za kršitev znaša od 100 do 150 evrov, zakon pa predvideva tudi takojšen odvzem smučarske karte. Pomembna novost na italijanskih smučiščih je tudi obvezna čelada za vse, ki so mlajši od 18 let (tudi za to kršitev je predvidena enako visoka kazen) in možnost testiranja smučarjev na alkoholiziranost in uporabo drog.

V nadaljevanju podajamo več informacij o kritju, ki izhaja iz zavarovanja.

  • Katero zavarovanje vsebuje zahtevano kritje?

Kritje odgovornosti zasebnika je podano v okviru Premoženjskega zavarovanja DOM s sklenitvijo opreme in podrobno opisano v 36. točki 3. člena Splošnih pogojev za zavarovanje doma SP DOM-01/20. To pomeni, da lahko naši zavarovanci, ki imate sklenjeno polico DOM in na njej zavarovano tudi opremo, pridobite potrdilo, ki služi kot dokazilo o sklenjenem zavarovanju.

  • Kaj krije osebna odgovornost pri zavarovanju DOM?

Krije odškodninske zahtevke, ki jih oseba (zasebnik) v vsakdanjem življenju zaradi nenadnega in presenetljivega dogodka (nesreče) povzroči tretjim osebam in zanje po zakonu odgovarja.

  • Za koga velja navedeno kritje in čemu je namenjeno?

Zavarovalno kritje v okviru Premoženjskega zavarovanja DOM velja za zavarovanca in sozavarovane osebe (ožje družinske člane, ki skupaj z zavarovancem živijo na istem naslovu). Ščiti jih pred odškodninskimi zahtevki tretjih oseb, če se zgodi, da so zaradi nepazljivosti odgovorni za škodo zaradi nenadne in presenetljive poškodbe oseb (telesna poškodba, obolenje ali smrt osebe) ali nenadnega in presenetljivega poškodovanja stvari (poškodba uničenje, okvara stvari).

  • Kakšne so zavarovalne vsote?

Zavarovalna vsota znaša 100.000 EUR, razen kadar gre za škodo, ki nastane kot posledica lažje telesne poškodbe, in sicer nateg, zvin, izpah, poka (fissura), odrgnina, vbod, ureznina, udarnina kateregakoli dela telesa, razpočna rana in opeklina, znaša zavarovalna vsota po škodnem dogodku 200 EUR, ne glede na to, ali je oškodovanec utrpel eno ali več v tem odstavku naštetih poškodb. Enako velja tudi za škodo, ki izvira iz poškodb rotatorne manšete ramena po 50. letu starosti oškodovanca. Zgoraj naštete poškodbe se kot lahke telesne poškodbe štejejo takrat, ko je zaradi navedenih poškodb začasno okvarjen del oškodovančevega telesa, začasno zmanjšana njegova zmožnost za delo oziroma začasno okvarjeno njegovo zdravje.

AKTUALNO

Ostale novice

Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo

Ponosni in hvaležni sporočamo, da ste nam potrošniki ponovno namenili čudovito priznanje - Zavarovalnica Sava je prejemnica naziva BestBuy Award za leti 2023/2024!

Povabilo k oddaji ponudbe za izvedbo zunanje presoje kakovosti delovanja notranje revizije v družbah Zavarovalne skupine Sava

Vabimo vas k oddaji ponudbe za izvedbo neodvisne zunanje presoje kakovosti delovanja funkcije notranje revizije v letu 2024 v 12 družbah Zavarovalne skupine Sava. Obvladujoča družba Sava Re skupaj z odvisnimi družbami oblikuje Zavarovalno skupino Sava, ki sicer deluje v šestih državah regije Adria.

Ujemite edinstveno priložnost v mesecu varčevanja!

Ne zamudite edinstvene priložnosti, ki vam jo nudimo v okviru vašega naložbenega življenjskega zavarovanja, pri katerem ste izbrali izključno Sava Infond sklade.

Kako ravnati v primeru napovedi vremenskih ujm

Vreme nam v zadnjem mesecu žal nikakor ne prizanaša. Za vas smo zato strnili nekaj pomembnih in uporabnih informacij, ki so vam lahko v teh težkih vremenskih okoliščinah v pomoč pri preventivnem ravnanju v primeru toče, neurij in poplav.

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE