Asistenca za mikromobilna sredstva

Sklenite Asistenco za mikromobilna sredstva in si zagotovite 24-urno pomoč na cesti, brez dodatnih skrbi zaradi organiziranja asistenčnih storitev in kritja nastalih stroškov.

Asistenco lahko priključite Zavarovanju mikroMOBILNOSTI.

Zakaj skleniti asistenco?

 • Pomagamo v primeru prometne nesreče ali okvare mikromobilnega sredstva.
 • Asistenče storitve zagotavljamo v Sloveniji in vseh sosednjih državah.
 • Pomagamo že v primeru predrte pnevmatike.
 • Poskrbimo za prevoz vas in vašega mikromobilnega sredstva na želen kraj.

Promo image

Komu je namenjena?

Asistenco toplo priporočamo vsem lastnikom in uporabnikom mikromobilnih sredstev, ki si želite na svojih poteh v primeru nesreče ali okvare zagotoviti hitro pomoč.

Prav tako lahko asistenco sklenete vsi, ki se ukvarjate z oddajanjem lahkih prevoznih sredstev, a le če imate za to registrirano dejavnost (npr. podjetje, ki se ukvarja z izposojo koles in e-koles).

Trajanje asistence

Zavarovalna pogodba stopi v veljavo po izteku 24. ure dneva, ki je v polici naveden kot začetek zavarovanja, in preneha po izteku 24. ure dneva, ki je v polici naveden kot dan poteka zavarovanja. 

   

Kaj vključuje?

Asistenca vključuje dva paketa zavarovanj z različnimi kritji, da lahko lažje izberete tistega, ki je bolj primeren vašim željam in potrebam:

 • Osnovni paket Asistenca MM

 • Razširjeni paket Asistenca MM Plus

Da boste lažje izbrali najbolj primeren paket zase, spodaj preberite več.

(i) [VSP]

Vsi stroški prevoza

Krijemo stroške vozovnic javnega prevoza (drugi razred na vlaku ali ekonomski let) ali stroške nadomestnega vozila za največ 24 ur. Med stroške ne sodijo strošek goriva, cestnine, parkirnine in druge pristojbine ter morebitna dodatna zavarovanja, razen tistih, ki so za takšno nadomestno vozilo zakonsko obvezna.
Promo image
Storitve v posameznem paketu Asistenca MM Asistenca MM Plus
Pomoč na kraju asistenčnega primera SLO: do 200 €
SLO, HR, HUN, ITA, AUT: do 200 €
Vleka mikromobilnega sredstva in prevoz zavarovanca SLO: do 200 €
SLO, HR, HUN, ITA, AUT: do 200 €
Namestitev v hotelu v tujini X 60 € na noč, največ 2 nočitvi
Povrnitev stroškov prevoza zavarovanca v tujini X vlak 2. razred ali ekonomski let ali nadomestno vozilo za max. 24 ur
Nujni prevoz do zdravstvene ustanove v tujini in premestitev med zdravljenjem X dejanski stroški
Obisk poškodovanega zavarovanca v tujini X ena oseba (povratna vozovnica - vlak 2. razred ali ekonomski let)
Prevoz zavarovanca domov po končanem zdravljenju X dejanski stroški
Povrnitev stroškov bolnišničnega zdravljenja v tujini X 10.000 EUR na zavarovanca na leto
Prevoz posmrtnih ostankov  X dejanski stroški
Carinjenje, prevoz na odpad ali odstop mikromobilnega sredstva v tujini X SLO, HR, HUN, ITA, AUT: do 200 €
Vrnitev oziroma prevoz mladoletnih zarovancev iz tujine X vlak 2. razred ali ekonomski let in taxi prevoz do 30 €

V višino kritja so vključene vse davščine.

V primeru, da do asistenčnega primera pride v državi, ki ni uporabnica valute EUR, se zavarovalna vsota, izražena v EUR, preračuna v lokalno valuto po tečaju Banke Slovenije na dan nastanka asistečnega primera.

ni kritja

Več o storitvah v posameznem paketu:

Če ugotovimo, da je vaše lahko prevozno sredstvo mogoče v roku ene ure popraviti na kraju nesreče, organiziramo takojšnjo pomoč ter krijemo stroške prihoda izvajalca in popravila, ne pa tudi stroškov rezervnih delov in materiala.

Če ugotovimo, da vašega mikromobilnega sredstva v eni uri ni mogoče popraviti na kraju nesreče, organiziramo takojšnjo pomoč in krijemo stroške prevoza vas in vašega mikromobilnega sredstva do izbrane lokacije v vrednosti do 200 €.

Če v primeru nesreče vašega lahkega prevoznega sredstva ni mogoče popraviti isti dan v roku osmih ur oziroma ga v primeru kraje ne najdemo, vi pa se odločite prekiniti pot, poskrbimo za kritje stroškov vaše namestitve v hotelu. Krijemo do največ dve nočitvi, in sicer v višini do največ 60 € na noč.

Če so vaše lahko prevozno sredstvo ukradli ali pa kadar ga ne uspemo popraviti v roku osmih ur, prevzamemo vse stroške prevoza *VSP od kraja asistenčnega primera do želene destinacije.

V primeru nezgode v tujini organiziramo nujni prevoz do najbližje zdravstvene ustanove oziroma glede na vaše zdravstveno stanje do nujno potrebnih zdravstvenih ustanov in krijemo stroške prevoza, ki pri tem nastanejo.

Če zaradi telesnih poškodb po prometni nesreči v tujini ostanete v bolnišnici več kot teden dni, krijemo stroške prevoza obiska odrasle osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji, a samo če vas že sicer ne spremlja odrasla oseba. Krijemo stroške povratne vozovnice za eno osebo, in sicer za drugi razred na vlaku ali ekonomski let.

Če se po zaključku vašega zdravljenja v tujini oziroma po odpustu iz bolnišnice sami ne zmorete vrniti domov, organiziramo in krijemo stroške vašega prevoza do naslova stalnega prebivališča.

Če ste udeleženi ali povzročite prometno nesrečo v tujini, bomo poskrbeli za kritje vseh nujnih stroškov medicinske oskrbe, kirurških posegov, zdravil predpisanih na zdravniški recept ter hospitalizacije na podlagi zdravniške dokumentacije v višini do 10.000 € v posameznem zavarovalnem letu.

V primeru vaše smrti v tujini, ki nastane kot posledica prometne nesreče, bomo poskrbeli za vse potrebno glede prevoza posmrtnih ostankov na kraj pogreba v Sloveniji.

Če se vam asistenčni primer pripeti v tujini, posledica tega pa je popolnoma uničeno mikromobilno sredstvo, poskrbimo za carinjenje, prevoz na odpad ali odstop mikromobilnega sredstva do višine 200 €.

Če pri nesreči v tujini vi ali vaši polnoletni sopotniki utrpite hujše poškodbe, ki zahtevajo zdravljenje v bolnišnici ali terjajo smrt, bomo za vse vaše mladoletne sopotnike: 
 • organizirali spremstvo iz tujine v Slovenijo, 
 • organizirali pomoč in prevzeli stroške prevoza spremstva v Slovenijo, 
 • krili stroške namestitve mladoletnih oseb do prihoda spremstva, 
 • krili stroške prevoza mladoletnih oseb in njihovega spremstva iz tujine v Slovenijo. 
Način prevoza mladoletnih oseb določimo v Zavarovalnici Sava, krijemo pa vozovnice javnega prevoznega sredstva (drugi razred na vlaku ali ekonomski let) in stroške taksi prevozov (do največ 30 €) do postaje javnega prevoza in od postaje javnega prevoza do domačega naslova. 

Zakaj so asistenco izbrali drugi?

 • Zagotavljamo 24-urno hitro in učinkovito pomoč doma in v tujini.
 • Krijemo številne stroške, ki zaradi nesreče nastanejo doma ali v tujini.
 • Ponujamo dva asistenčna paketa – Asistenca in Asistenca Plus.
 • Asistenco lahko sklenete tako lastniki mikromobilnih sredstev kot tisti, ki se ukvarjate z oddajanjem.
Person image

Asistenca v praksi

Zavarovancu je med kolesarjenjem počila pnevmatika na kolesu. Ker s seboj ni imel nadomestne, je poklical v klicno-asistenčni center Zavarovalnice Sava, kjer smo mu v le nekaj minutah organizirali zamenjavo pnevmatike na kraju nesreče.

Ko smo s prijatelji kolesarili po italijanskih Dolomitih, sem predzadnji dan predrl še zadnjo rezervno pnevmatiko, ki sem jo imel s seboj. S hitrim klicem v Savin asistenčni center sem si zagotovil hitro in brezplačno pomoč kar na mestu nesreče in v manj kot eni uri nadaljeval s kolesarjenjem.

Tevž
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.

Asistenco lahko priključite zavarovanju:

Zavarovanje mikroMOBILNOSTI

Zavarovanje odgovornosti, kaska, kraje in nezgode ter pomoč na cesti za vse lastnike ali uporabnike lahkih prevoznih sredstev.

PREBERITE VEČ

Aktualna ponudba

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Post image

S kolesom po Prekmurju

11.07.2024 Marin Medak

Post image

Sava Dolinka in njena okolica

10.07.2024 Marin Medak

Post image

Raziskovanje Lonjskega polja

09.07.2024 Marin Medak

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE