Službi aktuarstva osebnih in premoženjskih zavarovanj

Službi aktuarstva osebnih in premoženjskih zavarovanj
V službah aktuarstva v Zavarovalnici Sava se ukvarjamo s kompleksno analizo in ocenjevanjem tveganj ter razvojem matematičnih modelov za ocenjevanje zavarovalnih premij in rezervacij. Naša ekipa aktuarjev izvaja podrobne statistične analize in uporablja matematične modele za predvidevanje prihodnjih dogodkov in izračunavanje finančnih kazalnikov, ki pomagajo pri upravljanju tveganj in oblikovanju optimalnih zavarovalnih produktov. Naš cilj je zagotoviti finančno stabilnost in trajnostnost zavarovalnice ter nuditi najboljše možne rešitve in cene za naše stranke.
Aktuarstvo je hrbtenica zavarovalništva, delo aktuarja pa zelo varen in zanesljiv poklic, ki nudi širši pogled na svet zavarovalništva in financ. Delo v našem kolektivu je razgibano in vzpodbudno, nenehno se učimo in razvijamo nove veščine.
Službi aktuarstva osebnih in premoženjskih zavarovanj
Kaj dela aktuar?
 • Aktuar utemeljuje finančne odločitve v zavarovalništvu,
 • z uporabo matematičnih modelov ocenjuje sedanjo vrednost in predvideva prihodnjo,
 • pripravlja strokovne rešitve finančnih in poslovnih problemov, ki vsebujejo naključne dogodke,
 • ukvarja se s trendi v zavarovalništvu in proučuje tveganja na kapitalskih trgih,
 • zbira, obdeluje, analizira in predstavlja podatke ter izdeluje modelne rešitve finančnih gibanj, naložb in premij,
 • formulira domneve, jih kontrolira, ocenjuje in izboljšuje.
Službi aktuarstva osebnih in premoženjskih zavarovanj
Pridružite se nam in sodelujte pri razvoju in implementaciji inovativnih rešitev, ki omogočajo optimalno upravljanje tveganj in ustvarjanje trajnostnih zavarovalnih produktov. Skupaj bomo rasli in oblikovali prihodnost aktuarstva v zavarovalništvu. Pridružite se naši dinamični ekipi in uporabite svoje matematično znanje v praksi za dobrobit naših strank in zavarovalnice.

Služba aktuarstva osebnih zavarovanj

V aktuariatu se ukvarjamo z verjetnostmi in obvladovanjem tveganj, slonečih na tržnih zakonitostih, ki jih izvajajo zavarovalnice. Rešujemo finančne probleme in s svojim delom ter svetovanjem omogočamo ustrezne finančne odločitve. Aktuarski izračuni in projekcije so hrbtenica zavarovalništva. Delo aktuarja sloni predvsem na matematičnih orodjih, poleg tega pa mora slediti še demografskim in ekonomskim spremembam ter trendom. Nujno je tudi dobro poznavanje zakonodaje in ekonomije.

V Zavarovalnici Sava je delo aktuarjev osebnih zavarovanj razporejeno med tri področja:

 • Področje aktuarskega vrednotenja portfelja osebnih zavarovanj,
 • Področje aktuarske podpore razvoja osebnih zavarovanj in
 • Področje aktuarske funkcije osebnih zavarovanj.

Služba aktuarstva premoženjskih zavarovanj

Delo aktuarja premoženjskih zavarovanj je izjemno pomembno pri ocenjevanju tveganj in oblikovanju zavarovalnih premij za premoženjske zavarovalne produkte. Aktuar premoženjskih zavarovanj analizira in interpretira obsežne podatke o premoženjskih tveganjih ter izvaja matematične modele za ocenjevanje pričakovanih izgub in premij.

Delo aktuarja premoženjskih zavarovanj zahteva strokovno znanje iz matematike, statistike, finančnega načrtovanja in področja premoženjskih tveganj.

V Zavarovalnici Sava je delo aktuarjev premoženjskih zavarovanj razporejeno med tri področja:

 • Področje aktuarskega vrednotenja portfelja premoženjskih zavarovanj,
 • Področje aktuarske podpore razvoja premoženjskih zavarovanj in
 • Področje aktuarske funkcije premoženjskih zavarovanj.
Martin Duh

KAJ MENI O NAS

Martin Duh / aktuar samostojni analitik

1.Zakaj rad delaš v Zavarovalnici Sava?

Zavarovalnica Sava je moj prvi delodajalec. Tukaj sem zaposlen že 7 let in sem zelo zadovoljen. Zadovoljen sem z delovnimi pogoji, s kolektivom sodelavcev, denarnim nadomestilom in možnostjo gradnje ter razvoja svoje kariere. Pri svojem delu najdem tudi precej izzivov, ki me ženejo naprej.

2.Na kratko opiši svojo karierno pot.

V času mojega podiplomskega študija je še veljalo, da ti ob uspešnem zagovoru magisterija takoj poteče status študenta. Zato sem si vzel eno leto absolventa in si želel v tem času hitro napisati magistrsko delo ter najti novega delodajalca, saj sem imel s tem omogočeno še študentsko delo. Svoj izziv sem našel pri Zavarovalnici Maribor, predhodnici Zavarovalnice Sava, kjer sem s študentskim delom pričel z začetkom leta 2016 in se potem marca istega leta tudi zaposlil. V času študentskega dela sem dokončal tudi študij.

3.Kaj je tvoje delo v Zavarovalnici Sava?

Zaposlen sem v Službi aktuarstva osebnih zavarovanj, v Področju aktuarske podpore razvoja osebnih zavarovanj. Moje delo zajema predvsem modeliranje osebnih zavarovanj, posodabljane modela in izračunov dobičkonosnosti zavarovanj. V manjšem obsegu tudi vrednotenje portfelja in razlago izračunov v poročila, ki so potem predstavljena drugim službam.

4.Kaj ti je pri tvojem delu najbolj všeč?

Najbolj všeč mi je, da lahko pri svojem delu uporabljam veliko matematike, verjetnost, statistiko, programiranje in modeliranje. Všeč mi je tudi, da se najde kar nekaj izzivov, za katere se vprašam: »Hm, kako bi pa to lahko naredil?« oziroma »Kako naj se tega lotim?«, kar me prisili k novemu načinu razmišljanja, s katerim tako ali drugače uspem rešiti izziv.

5.Kako bi opisal svoj kolektiv/sodelavce?

Imam zelo dober celoten kolektiv sodelavcev znotraj naše službe. Resnično se razumemo fenomenalno, kar se tudi odraža pri našem delu. Če pride do kakšnih težav oziroma problemov, hitro strnemo glave in skupaj najdemo rešitev. Nihče nima problema prositi za pomoč pri kakšni nalogi, saj delujemo kot pravi mušketirji.

6.Kaj bi svetoval nekomu, ki si želi graditi kariero na tem področju?

Študij mi je dal korenine, s katerimi sem lahko začel graditi svojo aktuarsko pot. Delodajalec pa mi je omogočil tudi dodatno izobraževanje na Institute and Faculty of Actuaries, za kar sem izjemno hvaležen, saj sem pridobil kar precej dodatnega znanja. Zato vsem, ki razmišljajo, da bi si ustvarili kariero na področju aktuarstva, svetujem, naj se ne ustrašijo poklica in naj bodo na vsakem koraku odprti za nova znanja.

Prosta delovna mesta

Preverite naša prosta delovna mesta in se prijavite na razpis. Dobrodošli.

29. 06. 2024 Dolenjska / primorska / koroška / notranjska / osrednjeslovenska / gorenjska / štajerska regija |

Samostojni svetovalec za osebna zavarovanja v družbi ZS Svetovanje (m/ž)

26. 06. 2024 Maribor |

Samostojni strokovni sodelavec za izterjavo (m/ž)

26. 06. 2024 Maribor |

Strokovni sodelavec za prodajo - skrbnik strank za prodajo poslovnih zavarovanj (m/ž)

Ne najdete primernega delovnega mesta? Oddajte svoj življenjepis in se vpišite v bazo kandidatov za zaposlitev.

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE