Naravna kopališča v Sloveniji

V poletnih mesecih se temperatura povzpne tudi krepko čez 30 stopinj Celzija. Takrat najraje pobegnemo iz betonskih bivališč, da poiščemo osvežitev. Največ zabave mulci najdejo prav med kopanjem. Dobra izbira za nas so sigurno naravna kopališča, s katerimi se v Sloveniji lahko pohvalimo s ponosom. Spodaj vam podajamo 3 ideje:

Reka Savinja in jezero v avtokampu Menina

V poletnih dneh se v kampu Menina lahko tudi okopate. Zato poskrbi reka Savinja, ki teče ob kampu in napaja umetno speljano jezero znotraj kampa. Kamp leži v dolini, ki je znana po pestri ponudbi naravnih znamenitosti in mnogih možnostih za športne dejavnosti.

Velenjsko jezero

V okolici Velenja so zaradi podzemnega izkopavanja premoga lignita nastala jezera, ki jim pravijo Šaleška jezera – Škalsko, Velenjsko in Družmirsko. Največje med njimi je Velenjsko. Okoli jezer so speljane urejene sprehajalne poti in postavljene klopi, svoj skriti kotiček pa lahko najdejo tudi ljubitelji ribolova. Jezero je čisto, tudi raziskave kažejo, da je neoporečno za brezskrbno kopanje.

Več idej za naravna kopališča najdete v na portalu www.kamzmulcem.si v članku 22 naravnih kopališč v Sloveniji primernih za zabavo in osvežitev z mulci.

Bajer v Ribnem pri Bledu

Bajer leži blizu reke Save pod hotelom Ribno. Voda vanj priteka pod zemljo, odteka pa v dolvodno ležečo mrtvico. Dolg je 130 m in širok 60 m, največja globina pa znaša okrog 5 m. Bajer je poleg poletne osvežitve priporočljivo obiskati tudi pozimi, saj večino časa ob njem najdete mir in malo ljudi.

Več idej za po slovenskih naravnih kopališčih najdete na portalu www.kamzmulcem.si v članku 22 naravnih kopališč v Sloveniji primernih za zabavo in osvežitev z mulci.

Preberite tudi

Post image

Ste pripravljeni na (varno) smuko?

23.12.2022 Lucija Medved

Post image

Varna vožnja avtodoma

26.07.2022 Katja Grušovnik

Post image

Varne in brezskrbne zimske počitnice

17.02.2022 Katja Grušovnik

Post image

Kaj potrebujemo za varen dopust s psom?

27.07.2021 Katja Grušovnik

Potrebujete našo pomoč? Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

SPLETNI KLIC KLEPET E-POŠTA

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Z januarjem so se spremenila imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Anketa

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje je ključno za nas, zato vas vljudno prosimo, da izpolnite anketo, ki vam bo vzela le nekaj minut. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo izkušnjo v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE