NIKOLI SAMI
V AVTU

Avtomobilsko zavarovanje KaskoTotalka

KaskoTotalka je avtomobilsko zavarovanje, ki smo ga razvili posebej za lastnike starejših avtomobilov, saj verjamemo, da si vsi, ne glede na to, kako star avto vozite, v primeru popolne škode*k1 zaslužite finančno zaščito.

Zakaj skleniti zavarovanje?

 • Zavarovanje smo prilagodili posebej za vozila, stara med 5 in 15 let.
 • Ugodnejša premija za zavarovanje popolne škode*k1 na vozilu.
 • Omogočamo sklenitev zavarovanja tudi za primer kraje osebnega vozila.
 • Zavarovanje lahko sklenete kadar koli, saj ni vezano na sklenitev Zavarovanje Avtomobilske odgovornosti (AO).

Promo image

(i) [k1]

Popolna škoda

Popolna škoda (totalka) oziroma popolno uničenje zavarovanega osebnega vozila nastane, ko strošek popravila presega 70 % vrednosti vozila in popravilo ni več smiselno.

Kaj je predmet zavarovanja?

Zavarovanje KaskoTotalka smo prilagodili posebej za starejša osebna vozila, stara od 5 do 15 let. Pri takšnih vozilih lahko že srednje velike poškodbe povzročijo popolno škodo (totalko), saj popravilo iz ekonomskega vidika ni več smiselno. Zato zavarovanje Kasko totalka krije le popolno škodo*k1 na vozilu, medtem ko manjših poškodb na vozilu (delne škode) ne vključuje.

Komu je namenjeno?

Zavarovanje smo zasnovali za lastnike starejših osebnih vozil, ki menite, da je vaš avtomobil prestar za kasko zavarovanje, kljub temu pa si želite imeti zagotovljeno finančno zaščito v primeru popolne škode*k1 na vozilu.  
 
Zavarovanje KaskoTotalka lahko sklenete kot samostojno zavarovanje ali pa z njim dopolnite vaše obstoječe zavarovanje osebnega vozila.

Kaj vključuje?

Zavarovanje krije zgolj in izključno popolno škodo oziroma totalko, ki nastane na osebnem vozilu in je posledica: 

 • prometne nesreče (trčenja, udarca, zdrsa, prevrnitve ali strmoglavljenja vozila), 
 • toče, 
 • požara, viharja, snežnega in zemeljskega plazu, padca ali udarca nekega predmeta (z določenega objekta ali padec objekta samega), direktnega udara strele, potresa, poplave, hudourniških ali visokih vod, eksplozije, nenadnega zunanjega toplotnega ali kemičnega delovanja na vozilo, padca zrakoplova, manifestacij in demonstracij, domačih živali, divjadi in glodavcev ter poškodb, do katerih pride zaradi pomoči poškodovanim osebam oziroma preprečevanja večje škode na stvareh.

Zakaj so zavarovanje sklenili drugi?

 • Prvo kasko zavarovanje, ki je primerno za starejša osebna vozila.
 • Omogočamo tudi sklenitev kritja za primer kraje osebnega vozila.
 • Izbirate lahko med širokim naborom dodatnih kritij.
 • Zavarovanje lahko sklenete, tudi če imate zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) sklenjeno pri drugi zavarovalnici v Sloveniji. 
Person image

Zavarovanje v praksi

Zavarovanec je na lokalni cesti s starejšim avtomobilom povzročil prometno nesrečo, v kateri je vozilo povsem uničil. S sklenjenim zavarovanjem KaskoTotalka in priključenim kritjem Prevzem rešenih delov si je zagotovil izplačilo celotne ocenjene popolne škode brez odbitka za ostanke vozila (rešene dele), saj smo jih v Zavarovalnici Sava uspeli prodati. 

Zavarovanje KaskoTotalka sem sklenil za svojo 9 let staro Škodo, saj me manjše praske in poškodbe ne motijo, vseeno pa si ne predstavljam življenja brez avtomobila, če bi na njem naredil totalko.

Srečko
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.

Zavarovanje lahko dopolni

Zavarovanje osebnih vozil

Z zavarovanjem KaskoTotalka lahko dopolnite že obstoječe zavarovanje osebnega vozila, torej Zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) in Zavarovanje telesnih poškodb voznika (AO-plus).  

PODROBNEJE

Pogosta vprašanja

KaskoTotalka krije popolno uničenje vozila ali poškodovanje v tolikšni meri, da stroški popravila presegajo 70 % prodajne vrednosti vozila po sistemu Eurotax. 

Nastalo škodo na vozilu lahko prijavite na več načinov, in sicer: 
•    na vašem osebnem portalu SavaNet, 
•    s spletnim obrazcem, 
•    s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 19 20, 
•    na cenilnih mestih zavarovalnice, ki jih lahko najdete tukaj, 
•    v vseh naših poslovalnicah,
•    s pomočjo zastopnika oziroma posrednika.

Kasko škode lahko prijavite tudi pri pogodbenem servisu, ki izvaja hitre cenitve (Quick-Check servis). Če portala SavaNet še nimate, se lahko registrirate tukaj.

Zavarovanje lahko sklenete na spletni stran Zavarovalnice Sava, na poslovni enoti ali pri zastopniku.

PREBERITE VEČ

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Post image

Varna vožnja avtodoma

26.07.2022 Katja Grušovnik

Post image

Varne in brezskrbne zimske počitnice

17.02.2022 Katja Grušovnik

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE