NIKOLI SAMI
V NEZGODI

Nezgodno zavarovanje

Sklenite nezgodno zavarovanje, ki je eno najpomembnejših zavarovanj, saj vam v primeru nezgode, vašim bližnjim pa v primeru vaše nezgodne smrti, zagotavlja večjo finančno in socialno varnost. Preverite širok nabor kritij, oblik in možnosti sklenitve.

Zakaj skleniti zavarovanje?

 • Z nezgodnim zavarovanjem v primeru hujših poškodb poskrbite za finančno in socialno varnost sebe in svojih bližnjih.
 • Zavarovanje oblikujete po svoje, saj izbirate med različnimi zavarovalnimi riziki in višinami zavarovalnih vsot.
 • Zavarovanje velja 24/7, doma in v tujini, med delom prostim časom.
 • Zavarovanju lahko priključite tudi riziko športnih aktivnosti in drugih rizičnih dejavnosti.

Promo image

Komu je namenjeno?

Nezgodno zavarovanje lahko sklenete kot samostojno polico ali kot dodatno zavarovanje. Sklenete ga lahko kot fizična ali pravna oseba.

Kot samostojna polica je namenjeno prav vsem – otrokom, mladim, odraslim, samskim, družinam, zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem … Sklenitev zavarovanja vam toplo priporočamo predvsem zaradi izogiba finančnim težavam, ki lahko ob nezgodi doletijo vas, ob nezgodni smrti pa tudi vaše najbližje.

Kot dodatno zavarovanje pa ga lahko k svojemu življenjskemu zavarovanju priključite vsi, ki ste stari med 15 in 75 let oziroma ga sklenete za otroke kadar koli med otrokovim rojstvom in njegovim 25. letom starosti.

Zavarovanje za primer nezgodne smrti lahko sklenete za otroke od 14. leta dalje.

Trajanje zavarovanja

Zavarovanje lahko sklenete za kratkoročno, letno, večletno ali permanentno obdobje. Trajanje zavarovanja je odvisno od izbrane oblike zavarovanja. 

   

Kaj vključuje zavarovanje?

Nezgodno zavarovanje lahko sklenete kot samostojno polico, ki je namenjena vsem, ali kot dodatno zavarovanje k življenjskem zavarovanju, kjer vam je na voljo posebej prilagojeno zavarovanje tako za otroke in mladostnike kot za odrasle.

Promo image

Nezgodno zavarovanje kot samostojna polica 

To je zavarovanje, ki je namenjeno vsem - otrokom, mladim, odraslim, samskim, družinam, zaposlenim, nezaposlenim, upokojencem idr. Osnovni kritji sta nezgodna smrt in trajna nezgodna invalidnost, priključite pa lahko tudi številna druga kritja, odvisno od posamezne oblike zavarovanja.

(i) [TRIK]

V trikratniku izplačamo še vsak dodatni odstotek ugotovljene invalidnosti

To pomeni, da pri ugotovljeni 51-% invalidnosti izplačamo 50 % od zavarovalne vsote, za dodaten 1 % invalidnosti nad 50-% pa izplačamo trikratnik tega odstotka, torej skupaj 53 % od zavarovalne vsote. 

V primeru vaše nezgodne smrti bomo poskrbeli za izplačilo zavarovalnine vsem upravičencem.

Če po nezgodi utrpite trajno invalidnost, poskrbimo za izplačilo zavarovalnine.

Če vas zaradi nezgode doleti invalidnost, lahko poskrbimo za izplačilo zavarovalnine. V primeru več kot 50-% invalidnosti za vsak odstotek invalidnosti, ki presega 50 %, v trikratniku izplačamo še vsak dodatni odstotek ugotovljene invalidnosti. *TRIK Ob 100-% invalidnosti pa izplačamo dvojno zavarovalno vsoto.

V primeru smrti zaradi bolezni poskrbimo za izplačilo dogovorjene zavarovalnine vsem upravičencem. 

Krijemo stroške pogrebnine po predloženih računih, a le do višine vrednosti zavarovalne vsote. Zavarovalnino izplačamo upravičencu na polici ali osebi, ki z računi dokaže plačilo pogrebnih stroškov, če upravičenec ni določen.

Če zaradi nezgode potrebujete aktivno zdravljenje, poskrbimo za izplačilo dogovorjene zavarovalnine do največ 200 dni za posamezen zavarovalni primer.

Če zaradi nezgode ostanete v bolnišnici, poskrbimo za izplačilo zavarovalnine glede na število nočitev do največ 200 dni za posamezen zavarovalni primer.

V primeru nočitve v zdravilišču kot posledice okrevanja po nezgodi, ki jo odobri ZZZS, poskrbimo za izplačilo zavarovalnine do največ 100 dni za zavarovalni primer.

V primeru 30- ali več odstotne trajne invalidnosti oziroma 50- ali več odstotne trajne invalidnosti po enem nezgodnem dogodku poskrbimo za izplačilo mesečne nezgodne rente. 

Če zaradi posledic nezgode v bolnišnici ostanete vsaj eno noč (dva zaporedna dneva), poskrbimo za izplačilo nadomestila za hospitalizacijo.

Če je posledica nezgode zlom kosti, poskrbimo za izplačilo dogovorjenega odstotka nadomestila. 

Nezgodno zavarovanje kot dodatno zavarovanje

Nezgodno zavarovanje lahko sklenete tudi kot dodatno zavarovanje k različnim življenjskim zavarovanjem. Ob sklenitvi lahko izbirate med nekaterimi zgoraj opisanimi riziki in tudi dodatnimi riziki, ki so posebej na voljo ob sklenitvi k določenim življenjskim zavarovanjem.

Izbirate lahko med:

To dodatno zavarovanje lahko sklenete kadar koli med 15. in 75. letom v času veljavnosti življenjskega zavarovanja. 

To dodatno zavarovanje lahko sklenete za otroke od njihovega rojstva pa vse do 25. leta starosti v času veljavnosti življenjskega zavarovanja.

 Za pomoč pri izbiri so vam vedno na voljo naši izkušeni svetovalci.

Kaj lahko priključim zavarovanju?

Če Nezgodno zavarovanje sklenete kot samostojno polico, mu lahko ob doplačilu priključite še dodatne rizike, s katerimi zagotavljamo še bolj celovito nezgodno zavarovanje. Izbirate lahko med:

 • doplačilom za športni rizik, 

 • doplačilom za rizične dejavnosti, 

 • doplačilom za veljavnost zavarovanja v tujini.

Zakaj so zavarovanje sklenili drugi?

 • To je temeljno zavarovanje, ki vam zagotavlja finančno in socialno varnost v primeru nezgode.
 • Zavarovanje lahko sklenete kot samostojno polico ali kot dodatno zavarovanje k življenjskemu zavarovanju.
 • Ponujamo številna zavarovalna kritja in prilagodljive višine zavarovalnih vsot.
 • Omogočamo, da zavarovanje prilagodite popolnoma po svoje. 
Person image

Zavarovanje v praksi

Zavarovanka je pri padcu z lestve utrpela hudo telesno poškodbo – zlom desnega kolka. Po operaciji je na zdravljenju v bolnišnici ostala dva tedna, kasneje pa dva tedna še v zdravilišču. Po prijavi smo ji priznali 200 dni dnevne odškodnine na račun aktivnega zdravljenja, 14 bolnišničnih in14 zdraviliških dni ter zavarovalno vsoto za nadomestilo za hospitalizacijo in za zlom kosti. Ker so zavarovanki vstavili totalno endoprotezo kolka, smo izplačali še oceno trajnih posledic zaradi invalidnosti v višini 30 %. To predstavlja podlago za izplačilo mesečne nezgodne rente, ki jo bo gospa prejemala še nadaljnjih 5 let.

Vesela sem, da sem sklenila Nezgodno zavarovanje, saj sem se hudo poškodovala, ko mi je ob obiranju jabolk spodrsnilo z lestve. Zaradi dolgotrajnega okrevanja nisem mogla opravljati svoje službe in zavarovalnina, ki sem jo prejela, je meni in moji družini pomagala preživeti tisto obdobje.

Darja
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.

Pogosta vprašanja

Postopek prijave zavarovalnega primera je odvisen od načina prijave, za katerega se odločite. Zavarovalni primer lahko prijavite na klasičen način, tako da vse potrebne obrazce in dokumentacijo pošljete na naslov Zavarovalnica Sava, Ulica Eve Lovše 7, 2000 Maribor ali na e-naslov stranke.skode@zav-sava.si. Primer pa lahko vedno prijavite tudi na spletni strani, in sicer s spletnim obrazcem.

Nezgodo lahko prijavite na spletni strani zavarovalnice, njeni poslovni enoti ali pri zastopniku.Prijavo lahko pošljete tudi po pošti na naslov zavarovalnice ali na elektronski naslov stranke.skode@zav-sava.si. Obrazec za prijavo zavarovalnega primera najdete na spletni strani zavarovalnice. Dodatne informacije dobite na brezplačni tel. št. 080 19 20.

Ko nastopi zavarovalni primer, prevzame zavarovalnica jamstvo zanj šele po prejemu zahtevka za izplačilo ter ko je za to podan pravni temelj. Pravni temelj za jamstvo zavarovalnice je podan, ko zavarovalnica prejme vse potrebne dokazne dokumente, ki dokazujejo obstoj in višino njene obveznosti. Ko je dokončno podan pravni temelj, mora zavarovalnica svojo obveznost izpolniti v roku 14 dni.

PREBERITE VEČ

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE