NIKOLI SAMI
V NEZGODI

Nezgodno zavarovanje Hospitalizacija Plus

Sklenite Nezgodno zavarovanje Hospitalizacija Plus in izbirajte med posameznimi kombinacijami nadomestil, ki jih lahko priključite k osnovnemu zavarovanju za primer nezgodne smrt. Z zavarovanjem smo poseben poudarek namenili operativnim posegom in hospitalizacijam tako v primeru nezgode kot v primeru prvič diagnosticirane bolezni.

Zakaj skleniti zavarovanje?

 • Posebej je prilagojeno za zavarovance od 50. do 85. leta starosti.
 • Izbirate lahko med različnimi ponudbenimi možnosti.
 • Sklenete ga brez preverjanja zdravstvenega stanja.
 • Izberete lahko dodatno kritje dnevne odškodnine in zdravstvene asistence.

Promo image

Komu je namenjeno?

Nezgodno zavarovanje Hospitalizacija Plus smo razvili za vse v zrelem obdobju življenja, tako za delovno aktivne kot tiste, ki že uživate v pokoju in potrebujete dodatno finančno varnost v primeru različnih oblik hospitalizacije. Zavarujete se lahko kadar koli med svojim 50. in 85. letom brez preverjanja zdravstvenega stanja in izpolnjevanja zdravstvenega vprašalnika.

Glede na pristopno starost in vaše potrebe ob sklenitvi zavarovanja lahko izbirate med vnaprej pripravljenimi ponudbenimi možnostmi, ki so prikazane v spodnji tabeli, in sestavite ponudbo po svoji meri:

Tabela ponudbenih možnosti glede na pristopno starost in vaše potrebe

Starostna skupina zavarovancev od 50. do 80. leta
Obvezni rizik Nezgodna smrt
Obvezni rizik

Nadomestilo za hospitalizacijo zaradi nezgode

Nadomestilo za operativni poseg zaradi nezgode
in / ali
Nadomestilo za hospitalizacijo zaradi prvič diagnosticirane bolezni  Nadomestilo za operativni poseg zaradi prvič diagnosticirane bolezni
Poljubni rizik Dnevna odškodnina
Poljubni rizik Zdravstvena asistenca 
Poljubni rizik (možno je dodatno izbrati rizika, ki še nista izbrana kot obvezna)  Nadomestilo za hospitalizacijo zaradi nezgode  Nadomestilo za operativni poseg zaradi nezgode
ali 
Nadomestilo za hospitalizacijo zaradi prvič diagnosticirane bolezni  Nadomestilo za operativni poseg zaradi prvič diagnosticirane bolezni 
Starostna skupina zavarovancev od 81. do 85. leta
Obvezni rizik Nezgodna smrt 
Obvezni rizik Nadomestilo za hospitalizacijo zaradi nezgode Nadomestilo za operativni poseg zaradi nezgode 
in / ali
Nadomestilo za hospitalizacijo zaradi prvič diagnosticirane bolezni  Nadomestilo za operativni poseg zaradi prvič diagnosticirane bolezni
Poljubni rizik Zdravstvena asistenca 
Poljubni rizik (možno je dodatno izbrati rizika, ki še nista izbrana kot obvezna)  Nadomestilo za hospitalizacijo zaradi nezgode Nadomestilo za operativni poseg zaradi nezgode
ali
Nadomestilo za hospitalizacijo zaradi prvič diagnosticirane bolezni Nadomestilo za operativni poseg zaradi prvič diagnosticirane bolezni 

Trajanje zavarovanja

Zavarovanje traja do konca zavarovalnega leta v tistem koledarskem letu, v katerem zavarovanec dopolni 90 let oziroma do smrti, če ta nastopi prej.

   

Kaj vključuje?

Obvezni kritji nezgodnega zavarovanja Hospitalizacija plus sta nezgodna smrt in eno od nadomestil. Med kritji nadomestil lahko kot obvezno kritje izberete:  

 • nadomestilo za hospitalizacijo in operativni poseg zaradi prvič diagnosticirane bolezni ali 
 • nadomestilo za hospitalizacijo in operativni poseg zaradi nezgode.

Obveznim kritjem lahko dodatno priključite tudi:

 • dnevno odškodnino zaradi nezgode in

 • zdravstveno asistenco.

Ob sklenitvi zavarovanja izbirate med različnimi vnaprej oblikovanimi ponudbenimi možnostmi, ki ustrezajo vašemu življenjskemu stilu in potrebam.

Več o vključenih kritjih lahko preberete spodaj.

(i) [PDB]

Prvič diagnosticirana bolezen

je prvič medicinsko ugotovljena bolezen. V ta pojem štejemo tudi ponovno diagnosticirano bolezen, ki v zadnjem letu do dneva začetka zavarovalnega jamstva zavarovancu ni bila diagnosticirana in se zanjo ali zaradi njenih simptomov ni zdravil ter ni obiskoval zdravnika.
Promo image

Zavarovanje za primer nezgodne smrti 

V primeru smrti zaradi nezgode poskrbimo za izplačilo dogovorjene zavarovalne vsote.

Nadomestilo za hospitalizacijo in operativni poseg zaradi prvič diagnosticirane bolezni

Do nadomestila ste upravičeni, če ste zaradi prvič diagnosticirane bolezni*PDB hospitalizirani najmanj pet zaporednih noči. Izplačilo vam pripada za vsako nočitev, a do največ 180 zaporednih nočitev.

Nadomestilo za hospitalizacijo in operativni poseg zaradi nezgode

Do nadomestila ste upravičeni, če ste zaradi poškodb, ki so posledica nezgode, hospitalizirani najmanj pet zaporednih noči. Izplačilo vam pripada za vsako nočitev, a do največ 180 zaporednih nočitev.

+Dnevna odškodnina zaradi nezgode

Če zaradi nezgode potrebujete aktivno zdravljenje, poskrbimo za izplačilo dogovorjene zavarovalnine do največ 200 dni za posamezen zavarovalni primer. 

ZAVAROVANJU LAHKO PRIKLJUČITE TUDI

Zdravstvena asistenca

Zavarovanju lahko priključite tudi asistenco

Z zdravstveno asistenco vam omogočamo koriščenje asistenčnih storitev, med katere sodita organizacija in naročanje na zdravstvene storitve, ki jih potrebujete.

Asistenčni center, ki je vsak delovni dan dosegljiv na telefonski številki 080 19 20, vam zagotavlja pomoč pri:

 • elektronskem naročanju na zdravstvene storitve na podlagi napotila, 
 • zagotavljanju informacij o zdravstvenih centrih, zdravnikih specialistih iz javne in zasebne mreže, 
 • obveščanju pred terminom dogovorjene zdravstvene storitve.

Zakaj so zavarovanje sklenili drugi?

 • Zavarovanje lahko sklenete do vključno 85. leta starosti.
 • S tem zavarovanjem ste zavarovani do kar 90. leta starosti.
 • Poljubno lahko izbirate med kombinacijami nadomestil glede na vaše potrebe in življenjski slog.
 • Omogočamo sklenitev brez preverjanja zdravstvenega stanja.
 • Kritje lahko velja tako v primeru nezgode kot v primeru prvič diagnosticirane bolezni.
Person image

Zavarovanje v praksi

Zavarovanec je pri svojih 75 letih sklenil nezgodno zavarovanje Hospitalizacija Plus. Po hospitalizaciji  zaradi hujših bolečin v trebuhu, so mu zdravniki odkrili raka v trebušni votlini. Opravili so nujno potrebno operacijo, ki je zahtevala 30-dnevno okrevanje v bolnišnici. Ob vrnitvi domov se je spomnil na sklenjeno zavarovanje. Prijavil je zavarovalni dogodek za operativni poseg in nadomestilo za hospitalizacijo. Izplačali smo mu 300 € za hospitalizacijo zaradi bolezni in 2.000 € nadomestila za operativni poseg.

Ko sem zdravil in preboleval težko bolezen, mi je Zavarovalnica Sava izplačala nadomestilo tako za hospitalizacijo kot za operacijo, kar mi je bistveno zmanjšalo skrbi, vsaj, kar se tiče finančnega dela zdravljenja.

Matija
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.

Pogosta vprašanja

Zavarovalni primer prijavite v poslovalnicah Zavarovalnice Sava ali pri zastopniku. Za vse informacije ali pomoč pri prijavi zavarovalnega primera smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki  080 19 20 ali na klepetu.

Ko nastopi zavarovalni primer, prevzame zavarovalnica jamstvo zanj šele po prejemu zahtevka za izplačilo ter ko je za to podan pravni temelj. Pravni temelj za jamstvo zavarovalnice je podan, ko zavarovalnica prejme vse potrebne dokazne dokumente, ki dokazujejo obstoj in višino njene obveznosti. Ko je dokončno podan pravni temelj, mora zavarovalnica svojo obveznost izpolniti v roku 14 dni.

Zavarovanje je namenjeno vsem med 50. in 85. letom starosti.

PREBERITE VEČ

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE