Moto asistenca

Priključite Moto asistenco in si zagotovite 24-urno brezplačno pomoč na cesti ter kritje s tem povezanih stroškov, mi pa bomo poskrbeli, da bo vsaka vaša vožnja z motorjem še bolj sproščujoča.

Asistenca je del zavarovanja Zavarovanje za motorna kolesa in Zavarovanje mopedov

.

Zakaj skleniti asistenco?

 • Zagotavljamo 24-urno pomoč na cesti.
 • Ponujamo širok obseg asistenčnih storitev (nadomestno vozilo, pomoč na cesti, vleka …).
 • Pomagamo v najrazličnejših situacijah (prometna nesreča, okvara, kraja …).
 • Ponujamo visoke zavarovalne vsote.

Promo image

Komu je namenjena?

Moto asistenco priporočamo vsem lastnikom motornih koles, ki želite uživati v vožnji in v primeru okvare, poškodbe ali nesreče vse urediti le z enim klicem.

Moto asistenco lahko priključite k Zavarovanju za motorna kolesa in Zavarovanju mopedov. 

Kaj vključuje?

Moto asistenco smo razdelili na dva paketa, da lahko izberete tistega, ki je bolj primeren vašim motorističnim podvigom in izkušnjam. Ta paketa sta asistenca Moto in asistenca Moto Premium. 

Promo image
Storitve v posameznem paketu Asistenca Moto Asistenca Moto Premium
Pomoč na kraju asistenčnega primera 400 € dejanski stroški
Vleko motornega kolesa 400 € 3.000 €
Pomoč pri težavah s ključi motornega kolesa 200 € 1.500 €
Pomoč pri težavah z gorivom  200 € 1.500 €
Carinjenje, prevoz na odpad ali odstop motornega kolesa v tujini  100 € 500 €
Prevoz zavarovanca po popravljeno motorno kolo  200 € 500 €
Kritje stroškov prevoza zavarovancev  vlak 2. razred ali ekonomski let ali taxi do 120 € vlak 2. razred ali ekonomski let ali taxi do 150 €
Vrnitev oziroma prevoz mladoletnih zavarovancev iz tujine  vlak 2. razred ali ekonomski let ali taxi do 120 € vlak 2. razred ali ekonomski let ali taxi do 120 €
Nadomestno vozilo  max. 48 h (razred A ali B) max. 72 h v SLO ali do 120 h v tujini (razred B, izjemoma A v kolikor nima vozniškega dovoljenja za kategorijo B)
Namestitev v hotelu  150 € na noč, max. 3 nočitve 200 € na noč, max. 4 nočitve
Zdravniški prevoz  dejanski stroški dejanski stroški
Obisk poškodovanega zavarovanca v tujini  ena oseba (povratna vozovnica - vlak 2. razred ali ekonomski let) ena oseba (povratna vozovnica - vlak 2. razred ali ekonomski let)
Pomoč v primeru smrti v tujini dejanski stroški dejanski stroški
Reševanje motornega kolesa  X 1.500 €
Dostava nadomestnih oziroma rezervnih delov  X stroški dostave
Dostava in vrnitev nadomestnega vozila  X 1.000 €
Kritje nujnih stroškov zdravljenja v tujini X max. 10.000 € na leto

ni vključeno

(i) [IK]

Izbran kraj

Krijemo eno vleko na leto, če jo opravimo iz tujine v Slovenijo, in dve vleki na leto, če ju opravimo v Sloveniji.
(i) [SP]

Stroški prevoza

Krijemo stroške vozovnic javnega prevoza (drugi razred na vlaku ali ekonomski let) ali stroške taksi prevoza. Stroški ne vključujejo stroškov za prevoz tovora ali s tem povezane izgube dohodka. Višina posameznih kritij je odvisna od sklenjene asistence.

Več o storitvah v posameznem paketu:

Če ugotovimo, da lahko vaše motorno kolo popravimo na kraju asistenčnega primera v manj kot eni uri, poskrbimo za organizacijo popravila in krijemo stroške izvajalca in izvedbe popravila.

Če pomoči na kraju asistenčnega primera ne moremo opraviti, organiziramo vleko in krijemo stroške vleke do ene izmed možnosti, ki so: 

 • najbližja pooblaščena delavnica ali v istem znesku do katere koli pooblaščene delavnice, 

 • najbližja polnilna postaja

 • vaš dom ali 

 • izbran kraj*IK v Sloveniji. 

 

V primeru težav s ključi poskrbimo za pomoč na kraju asistenčnega primera in krijemo stroške popravila ali vleke vozila ter stroške dostave rezervnega ključa s katerega koli naslova v Sloveniji do lokacije asistenčnega primera.

 

Če vam na poti zmanjka goriva, poskrbimo za dostavo goriva na kraj asistenčnega primera ali pa organiziramo vleko do najbližje črpalke oziroma električne polnilnice.  
 
Če pa v rezervoar natočite napačno gorivo, organiziramo in krijemo stroške vleke zavarovanega vozila ter stroške praznjenja in čiščenja rezervoarja za gorivo.

Če se vam asistenčni primer pripeti v tujini, posledica tega pa je popolnoma uničeno motorno kolo, poskrbimo za carinjenje, prevoz na odpad ali odstop motornega kolesa.

Če vaše motorno kolo z vleko odpeljemo na popravilo v pooblaščeno oziroma drugo ustrezno servisno delavnico, poskrbimo tudi za vaš prevoz po popravljeno motorno kolo in krijemo vse nastale stroške.

Če so vaše vozilo ukradli ali pa kadar ga ne uspemo popraviti v roku osmih ur, prevzamemo vse stroške prevoza*SP od kraja asistenčnega primera do vašega doma. Poskrbimo lahko tudi za prevoz na cilj potovanja, a v tem primeru krijemo le stroške v višini, ki bi bili potrebni za vrnitve do vašega doma.

Če pri nesreči v tujini vi ali vaši polnoletni sopotniki utrpite hujše poškodbe, ki zahtevajo zdravljenje v bolnišnici ali terjajo smrt, bomo za vse vaše mladoletne sopotnike: 

 • organizirali spremstvo iz tujine v Slovenijo, 

 • organizirali pomoč in prevzeli stroške prevoza spremstva v Slovenijo, 

 • krili stroške namestitve mladoletnih oseb do prihoda spremstva, 

 • krili stroške prevoza mladoletnih oseb in njihovega spremstva iz tujine v Slovenijo. 

Način prevoza mladoletnih oseb določimo v Zavarovalnici Sava, krijemo pa vozovnice javnega prevoznega sredstva in stroške taksi prevozov do postaje javnega prevoza in od postaje javnega prevoza do domačega naslova.

Če v primeru nevoznosti vašega motornega kolesa ni mogoče popraviti isti dan v roku osmih ur oziroma ga v primeru kraje ne najdemo, zagotovimo pomoč na kraju asistenčnega primera, za vse s sklenjeno asistenco Moto ali Moto Premium pa krijemo tudi stroške najema osebnega vozila.

Če v primeru nevoznosti vašega motornega kolesa ni mogoče popraviti isti dan v roku osmih ur oziroma ga v primeru kraje ne najdemo, vi pa se odločite prekiniti pot, poskrbimo za kritje stroškov vaše namestitve v hotelu.

Če v nesreči utrpite telesne poškodbe, ki vam onemogočajo nadaljevanje poti, bomo organizirali vso potrebno pomoč in poskrbeli za kritje stroškov: 

 • prevoza v najbližjo bolnišnico z najbolj primernim prevoznim sredstvom, 

 • vaše premestitve v bolj ustrezno bolnišnico glede na vrsto poškodb,  

 • vaše vrnitve v bolnišnico blizu vašega doma v Sloveniji. 

Če zaradi telesnih poškodb po prometni nesreči v tujini ostanete v bolnišnici več kot teden dni, krijemo stroške prevoza obiska odrasle osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Krijemo stroške povratne vozovnice za eno osebo, in sicer za drugi razred na vlaku ali ekonomski let.

Če kot posledica prometne nesreče nastopi smrt, krijemo stroške posmrtnih ostankov, posmrtnih postopkov, osnovne zahtevane krste za mednarodni prevoz ter stroške prevoza trupla ali pepela na kraj pogreba v Sloveniji.

V primeru prometne nesreče organiziramo in izvedemo reševanje vašega motornega kolesa iz jarkov, prepadov, blatnih zemljišč itd. Krijemo stroške dvigala ali vleke.

Če za popravilo vašega motornega kolesa serviser potrebuje rezervne dele, s katerimi zagotovi tehnično izpravnost vozila, ti pa v tuji državi, kjer se nahaja, niso na voljo, organiziramo dostavo rezervnih delov iz Slovenije in krijemo stroške organizacije in dostave, ne pa tudi stroška rezervnih delov.

Če v primeru nesreče vašega motornega kolesa ni mogoče popraviti isti dan v roku osmih ur, poskrbimo za dostavo nadomestnega vozila in krijemo stroške dostave na: 

 • kraj asistenčnega primera, 

 • vaš naslov, 

 • naslov servisne delavnice, 

 • katero koli drugo lokacijo, kjer je vaše motorno kolo. 

Če ste udeleženi ali povzročite prometno nesrečo v tujini, bomo poskrbeli za kritje vseh nujnih stroškov medicinske oskrbe, kirurških posegov, zdravil predpisanih na zdravniški recept ter hospitalizacije na podlagi zdravniške dokumentacije. 
 
V nujne stroške zdravljenja uvrščamo vse stroške zdravstvenih storitev, ki so nujno potrebne za ohranjanje življenjskih funkcij ali preprečitev nadaljnjega hujšega poslabšanja.  

Zakaj so asistenco sklenili drugi?

 • Asistenčno storitev sprožite z le enim klicem.
 • Izbirate lahko med dvema asistenčnima paketoma.
 • Ponujamo visoke zavarovalne vsote.
 • Zagotavljamo 24-urno pomoč na cesti.
 • Omogočamo pomoč tako doma kot v tujini.
 • Ponujamo številne asistenčne storitve. 
Person image

Asistenca v praksi

Zavarovanka se je z družbo odpravila na motoristični izlet. Po dobrih 50 kilometrih vožnje je zaradi pomanjkanja goriva prekinila svoj izlet. Poklicala je v naš klicno-asistenčni center in v roku ene ure smo ji na mesto asistenčnega primera pripeljali dovolj goriva, da je lahko brezskrbno izkoristila sončen dan in se z motorjem pripeljala vse do svojega doma.

Res bi lahko rekla, da živim za dolge vožnje v sončnih dneh. Ker se zavedam, da nesreča in okvare nikoli ne počivajo, imam sklenjeno Moto asistenco Zavarovalnice Sava.

Andreja
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.

Asistenco lahko priključite zavarovanjem:

Zavarovanje za motorna kolesa

Motoristično zavarovanje za vse, ki želite ki želite zavarovati svoje motorno kolo, sopotnike in sebe pred finančno izgubo.

PREBERITE VEČ

Zavarovanje mopedov

Zavarovanje za vse, ki si želite zagotoviti finančno zaščito v primeru nesreče z mopedom ali škode na njem.

PREBERITE VEČ

Aktualna ponudba

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE