NIKOLI SAMI
V NEZGODI

Nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine

Za svoje otroke sklenite lani prenovljeno Nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine, ki smo ga razvili tako, da še bolj upošteva vaše potrebe in želje. Zavarovanje velja 24 ur na dan, doma in v tujini, med šolo in počitnicami, na delovni praksi, pri športu in med prostim časom.

Zakaj skleniti zavarovanje?

 • Enotno zavarovanje z izborom kritij, ki jih prilagodite po svoje.
 • Izplačilo zavarovalnine v 5 dneh ob zdravljenju po poškodbi s kritjem Izplačilo takoj.
 • Do 1-urni psihološki posvet v okviru kritja Asistenca zaupanja. 
 • Do 200.000 € izplačila v primeru popolne trajne invalidnosti.

Promo image

Komu je namenjeno?

Zavarovanje lahko sklenete za otroke in mlade do dopolnjenega 26. leta starosti, ki se šolajo oziroma imajo status dijaka ali študenta.

Z doplačilom tudi za aktivne športnike: Ob doplačilu lahko vsem otrokom, ki ob sklenitvi zavarovanja štejejo 14 let ali več, na polico priključite tudi kritje za aktivne športnike, ki vključuje jamstvo za nezgode tudi na treningih ali udeležbi na športnih tekmovanjih, v katerih sodeluje kot registriran član kluba ali društva.

Trajanje zavarovanja

Zavarovanje lahko sklenete permanentno, kar pomeni, da se vsako leto molče podaljšuje, ali pa ga sklenete za obdobje enega leta in ga po preteku podaljšate sami.

   

Kaj vključuje nezgodno zavarovanje?

V lani prenovljeno Nezgodno zavarovanje otrok in šolske mladine smo vključili pet inovativnih zavarovalnih kritij. S temi omogočamo, da si izberete le tista, ki so vam zares pomembna, višino zavarovalne vsote pa prilagodite svojim potrebam in tako zavarovanje oblikujete čisto po svoje.

Izbirate lahko med naslednjimi kritji:

 • Zavarovanje za primer nezgodne invalidnosti (obvezno kritje),

 • Zavarovanje za primer smrti (izbirno kritje za otroke v starosti vsaj 14 let),

 • Zdravljenje poškodb: izplačilo takoj in dnevna odškodnina (izbirno kritje),

 • Nadomestilo za zlom kosti (izbirno kritje) in

 • Asistenca zaupanja: psihološki posvet in informacije o zdravstvenih izvajalcih (izbirno kritje).

Več o kritjih lahko preberete spodaj.

Promo image
(i) [TRIK]

V trikratniku izplačamo še vsak dodatni odstotek ugotovljene invalidnosti

V primeru npr. 60% invalidnosti izplačamo 50 % zavarovalne vsote, za 10 % invalidnosti nad 50% pa izplačamo trikratnik tega odstotka, torej skupaj 80 % od zavarovalne vsote.

Zavarovanje za primer nezgodne invalidnosti

To je edino kritje, ki je obvezno, izberete pa ga lahko s poljubno zavarovalno vsoto, in sicer: 20.000 €, 40.000 €, 75.000 € ali 100.000 €.

Zavarovalna vsota se izplača, če pri zavarovancu zaradi nezgode nastopi invalidnost. Pri invalidnosti do 50 % je odstotek zavarovalne vsote enak odstotku invalidnosti. V kolikor pa stopnja invalidnosti presega 50 % pa izplačamo progresivno zavarovalnino, kar pomeni, da izplačamo v trikratniku še vsak dodatni odstotek ugotovljene invalidnosti*TRIK nad 50-% invalidnostjo. Ob otrokovi 100-% invalidnosti izplačamo dvojno zavarovalno vsoto.

+ Zavarovanje za primer smrti

Zavarovanje je namenjeno otrokom, ki so ob začetku zavarovanja stari 14 let ali več, sklenete pa ga lahko za poljubno zavarovalno vsoto, in sicer: 1.500 € ali 3.000 €. S tem kritjem vam v primeru otrokove nezgodne smrti zagotovimo izplačilo zavarovalnine.

Namig

Če sklenete permanentno zavarovalno polico ali pa letno zavarovanje redno obnavljate, vam izplačamo tudi naravno smrt. V primeru prve letne obnove izplačamo za smrt zaradi bolezni 50 % zavarovalne vsote, od druge obnove naprej pa poskrbimo za polno izplačilo.

+ Zdravljenje poškodb

Izplačilo takoj

V primeru zdravljenja po poškodbi poskrbimo za takojšnje izplačilo v višini 50 €. Izplačilo prejmete v 5 dneh od dneva prejete diagnoze po poškodbi, zanj pa zadostuje prvo prejeto potrdilo o poškodbi (npr. medicinski izvid).

Izplačilo takoj velja za naslednje skupine poškodb: 

 • površinske poškodbe in rane,
 • zvini in nategi,
 • poškodbe stalnega zobovja (zalivke upoštevamo le, če so nujno potrebne za odpravo akutne bolečine),
 • strganine mišic,
 • udarnine, 
 • izpahi oz. prvi izpah (izključeni so ponavljajoči se izpahi istega dela telesa),
 • opekline,
 • zlomi kosti (izključeni so ponovni zlomi iste kosti),
 • pretres možganov.
Izplačilo dnevne odškodnine od vključno 21. dneva aktivnega zdravljenja 

V primeru daljšega zdravljenja, ki traja vsaj 21 dni, izplačamo dodatno nadomestilo za vsak dan zdravljenja, a največ do 120. dneva zdravljenja, torej skupaj za največ 100 dni medicinsko dokumentiranega aktivnega zdravljenja.

+ Nadomestilo za zlom kosti

V primeru zloma kosti bomo izplačali zavarovalnino v znesku, ki je odvisen od kategorije zlomljene kosti in izbrane zavarovalne vsote, ki lahko znaša 1.000 €, 2.000 € ali 3.000 €. Izplačila glede na zlom in izbrano zavarovalno vsoto lahko preverite v spodnji tabeli. 
 

Tabela izplačil glede na zlom in izbrano zavarovalno vsoto

  Zavarovalna vsota
Zlom – del skeleta 3.000 € 2.000 € 1.000 €
Lobanja (brez nosu, čeljusti in obraznih kosti) 3.000 € 2.000 € 1.000 €
Medenica; Hrbtenica 2.400 € 1.600 € 800 €
Stegnenica; Kolk 1.500 € 1.000 € 500 €
Nadlaktnica;
Kosti stopala (razen kosti stopalnice);
Skočnica;
Petnica;
Golenica;
Mečnica
1.050 € 700 € 350 €
Kosti gležnja;
Podlaktnica;
Koželjnica;
Zapestje;
Ključnica;
Lopatica;
Obrazne kosti;
Čeljust;
Prsnica;
Pogačica;
600 € 400 € 200 €
Dlančnica;
Palec na roki;
Palec na nogi;
Več reber
300 € 200 € 100 €
Ostali prsti na roki;
Trtica;
Križnica;
Stopalnice;
Nos
150 € 100 € 50 €
1 rebro;
Ostali prsti na nogi
90 € 60 € 30 €

{{ anchor }}

ZAVAROVANJU LAHKO
PRIKLJUČITE TUDI

Asistenca zaupanja

Zavarovanju lahko priključite tudi Asistenco zaupanja

Asistenca zaupanja je nova inovativna rešitev, s katero v primeru nezgode ali duševnih težav priskočimo na pomoč tako vašemu otroku kot vam.

Prednosti asistence:

 • Posredujemo informacije o zdravstvenih izvajalcih, ki lahko vašemu otroku v primeru poškodbe nudijo pomoč in na vašo željo uredimo termin pregleda pri specialistu.
 • Zagotovimo do 1-urni telefonski posvet na leto s psihologom, psihiatrom ali drugim strokovnjakom ustrezne medicinske specialnosti, ki je namenjen tako otroku kot staršem ali skrbnikom v primeru težav otroka.
Side image

Do informativnega izračuna v le nekaj korakih

Z našim interaktivnim obrazcem lahko povsem preprosto izračunate informativni znesek zavarovalne premije.

NA INFORMATIVNI IZRAČUN

Side image
Side image

Kaj izbrati?

Izbira ustreznega zavarovanja ne bi smelo biti stresno in nejasno opravilo! Da boste lahko izbrali kritja, ki ustrezajo vašim potrebam, smo za vas pripravili zavarovalni namig.

Brez obveznosti skozi nekaj kratkih vprašanj spoznajte, katera kritja Nezgodnega zavarovanja otrok in šolske mladine so najbolj po vaši meri.

SPOZNAJTE NAMIG

Zakaj so zavarovanje sklenili drugi?

 • Zavarovanje je sedaj še bolj preprosto za sklenitev in razumevanje.
 • Na voljo so vam tista kritja, ki jih resnično potrebujete.
 • S poljubno izbiro kritij in zavarovalnih vsot lahko zavarovanje v celoti prilagodite svojim potrebam in željam.
 • Takojšnje izplačilo zagotovimo že po posredovani diagnozi po poškodbi.
 • Z Asistenco zaupanja si zagotovite tudi duševno varnost otroka.
Person image

Zavarovanje v praksi

Zavarovanka je za svojega 10-letnega sina sklenila nezgodno zavarovanje s priključenimi kritji Zdravljenje poškodb, Nadomestilo za zlom kosti in Asistenca zaupanja. Otrok si je med počitnicami zlomil nogo. Zavarovanka je ob predložitvi izvida z urgence prejela 50 € takojšnjega izplačila zavarovalnine. Žal pa okrevanje po zlomu noge zahteva daljše zdravljenje pri zdravniku specialistu, zato je izkoristila tudi Asistenco zaupanja, v sklopu katere so strokovni sodelavci zavarovalnice Sava otroka napotili k ustreznemu specialistu in uredili tudi termin obiska. Zaradi izbranega kritja Nadomestilo za zlom kosti in zavarovalni vsoti 2.000 € je zavarovanka prejela 1.000 € zavarovalnine, v času zdravljenja pa je bila upravičena tudi do dnevne odškodnine. Z enim zavarovanjem je tako pokrila celoten potek zdravljenja.

Za svojega 16-letnega sina, ki je zagrizen kolesar, nogometaš in po novem tudi rolkar, vedno sklenem nezgodno zavarovanje, v katerega vključim kritja Zdravljenje poškodbe in  Nadomestilo za zlom kosti, na koncu pa dodam še Kritje za aktivne športnike. Ker zavarovanje velja vedno in povsod, sva z možem bolj pomirjena. Staršem priporočava, da sklenete trajno zavarovanje, ki se vsako leto podaljša samodejno in nanj ne morete pozabiti

Klementina
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.

Pogosta vprašanja

Zavarovanje je namenjeno predšolskim otrokom, šolarjem, dijakom in študentom (tudi izrednim študentom) do dopolnjenega 26. leta starosti.

Ob sklenitvi zavarovanja mora imeti zavarovanec status. Potrdila o šolanju ob sklenitvi sicer ne potrebujemo, lahko pa se dokazilo o zavarovančevem statusu zahteva ob prijavi primera.

Zavarovanje se lahko sklene za leto dni ali pa permanentno (se molče podaljšuje), ni ga pa možno skleniti za obdobje, krajše od leta dni. Zavarovanje ni vezano na šolsko ali študijsko leto in lahko se sklene kadarkoli v letu. 

PREBERITE VEČ

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE