NIKOLI SAMI
V AVTU

Avtomobilsko zavarovanje Mladi voznik

Vozniki, ki ste šele začeli s samostojno vožnjo, sklenite zavarovanje Mladi voznik, s katerim lahko vozite kateri koli avtomobil ne glede na to, pri kateri zavarovalnici v Sloveniji je zavarovan.

Zakaj skleniti zavarovanje?

  • S sklenjenim zavarovanjem lahko vozite katero koli osebno vozilo, saj je zavarovanje vezano na osebo.

  • Bonus začnete pridobivati že v času trajanja zavarovanja Mladi voznik in če ne povzročite škode, ga lahko po preteku prenesete na zavarovanje avtomobila.

  • Zavarovanje velja, tudi če je avto, ki ga vozite, zavarovan pri drugi zavarovalnici v Sloveniji.

  • To zavarovanje je namenjeno tudi kandidatom za voznika*KV.

Promo image

(i) [KV]

Kandidat za voznika

To je voznik, ki vozi s spremljevalcem. Največkrat so to osebe, ki vozniški izpit pričnejo opravljati že pred dopolnjenim 18. letom starosti.

Komu je namenjeno?

Zavarovanje Mladi voznik smo razvili za vse kandidate za voznika in voznike, ki imate manj kot 3 leta vozniških izkušenj (od prve pridobitve vozniškega dovoljenja). 

Mladi vozniki ste po opravljenem vozniškem izpitu še neizkušeni, zato je dobro, da poskrbite za kakovostno zavarovanje, ki bo namesto vas krilo nastalo škodo v primeru prometne nesreče. Ta neizkušenost je razlog, da zavarovalnice za mlade voznike, ki vozijo samo eno vozilo, zaračunavajo višjo premijo pri avtomobilskih zavarovanjih (Zavarovanju avtomobilske odgovornosti, Zavarovanju voznika za škodo zaradi telesnih poškodb in Zavarovanju avtomobilskega kaska), saj bi brez tega doplačila v primeru prometne nesreče del nastale škode moral kriti lastnik avtomobila (ali vi kot voznik). 

Če pa niste prepričani, da boste vozili le en avto, vam priporočamo sklenitev zavarovanja Mladi voznik, ki ni vezano na vozilo, pač pa na vas – voznika. To pomeni, da lahko vozite kateri koli avto, hkrati pa vas (oziroma lastnika vozila) zavarovanje varuje pred delnim oziroma sorazmernim izplačilom odškodnine v primeru povzročitve prometne nesreče oziroma lastniku avtomobila krije izplačilo celotne škode, do katere brez zavarovanja ne bi bil upravičen.

Namig

Mladi vozniki lahko s tem zavarovanjem vozijo katero koli osebno vozilo (npr. očetovo, mamino, babičino ali prijateljevo) lastnikom teh vozil pa ni potrebno plačevati dodatka zaradi povečane nevarnosti mladega voznika. Kritje velja za vse avtomobile, ki jih vozi mladi voznik, ne glede na to, pri kateri zavarovalnici v Sloveniji je avtomobil zavarovan.

Kaj vključuje?

Zavarovanje Mladi voznik je samostojno zavarovanje, neodvisno od drugih zavarovanj in je namenjeno finančni razbremenitvi lastnika vozila, s katerim mladi voznik povzroči prometno nesrečo. Mladi voznik oziroma lastnik vozila mora v primeru povzročene škode na tujem vozilu sam kriti del škode. Zavarovanje Mladi voznik velja za naslednja zavarovanja, v primeru, da jih ima lastnik avtomobila sklenjena: 

(i) [AO]

Avtomobilska odgovornosti (AO)

Krije škodo, ki jo voznik (mladi voznik) nenamerno povzroči tretjim osebam (oškodovancem).
(i) [AP]

AO-plus

Krije škodo zaradi telesnih poškodb, ki jih v prometni nesreči utrpi mladi voznik avtomobila.
(i) [AK]

Avtomobilski kasko (AK)

Krije škodo na avtomobilu, ki nastane zaradi uničenja ali poškodovanja avtomobila v prometni nesreči, ko ga uporablja mladi voznik.
(i) [BONUS5]

5 % bonusa na leto

Če v enem letu voznik ne povzroči škode, pridobi 5 % bonusa. Če zavarovanje sklene za tri leta in v tem obdobju ne povzroči škode, lahko po tem obdobju pri zavarovanju svojega lastnega avtomobila uveljavlja 15 % bonusa in nadaljuje s pridobivanjem.

Namig

Zavarovanje Mladi voznik velja le za tista zavarovanja, ki jih vključuje obstoječe zavarovanje za avto, ki ga vozite. Če na primer obstoječe zavarovanje za avto, ki ga vozite, ne vključuje Zavarovanja voznika za škodo zaradi telesnih poškodb (AO-plus), ga tudi zavarovanje Mladi voznik ne krije.

Zakaj so zavarovanje sklenili drugi?

  • Zavarovanje Mladi voznik je vezano na osebo, zato lahko ta vozi katero koli osebno vozilo.
  • Mladi voznik v času trajanja zavarovanja prav tako dobi 5 % bonusa na leto*BONUS5.
  • Kritje velja za vse zavarovalnice v Sloveniji.
Person image

Zavarovanje v praksi

Mladi voznik je prepozno opazil kolono stoječih vozil in po neuspešnem zaviranju trčil v zadnji del avtomobila pred seboj. Pri tem je povzročil materialno škodo na vozilu, ki ga je vozil, in na tistem, v katerega se je zaletel. Oba udeleženca sta izpolnila Evropsko poročilo o prometni nesreči in obvestila policijo, ki je sestavila uraden policijski zapisnik.  Za vse - cenitev in popravilo škode ter plačilo odškodnine - smo poskrbeli v Zavarovalnici Sava.

Izpit sem opravil pred pol leta in ker nimam svojega avtomobila, si ga sposojam od staršev ali dedka. Ker imam sklenjeno zavarovanje Mladi voznik, se na vsako vožnjo odpravim brez skrbi.

Matic
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.

Pogosta vprašanja

V kategorijo »mladi voznik« spadajo vsi tisti, ki imajo manj kot tri leta vozniških izkušenj (šteto od prve pridobitve vozniškega dovoljenja) kot tudi kandidati za voznika, ki vozijo osebno vozilo s spremljevalcem.

Zavarovanje je namenjeno finančni razbremenitvi lastnika vozila, s katerim mladi voznik povzroči prometno nesrečo, za soudeležbo pri uveljavljeni škodi iz zavarovanja avtomobilske odgovornosti (AO), zavarovanja telesnih poškodb voznika (AO+) in zavarovanja avtomobilskega kaska (AK).

Ker je zavarovanje vezano na voznika in ne na vozilo, lahko mladi vozniki s tem zavarovanjem vozijo katero koli osebno vozilo, ne glede na to, kje v Sloveniji je zavarovano, lastnikom teh vozil pa ni potrebno plačevati dodatka za povečano nevarnost mladega voznika.

PREBERITE VEČ

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Post image

Varna vožnja avtodoma

26.07.2022 Katja Grušovnik

Post image

Varne in brezskrbne zimske počitnice

17.02.2022 Katja Grušovnik

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE