V kategorijo »mladi voznik« spadate vsi tisti, ki imate manj kot tri leta vozniških izkušenj. MladiVoznik je zagotovo najboljše zavarovanje za povečan rizik mladega voznika Zavarovalnice Sava, saj je vezano na voznika in ne na avto. S tem zavarovanjem lahko brezskrbno vozite kateri koli avtomobil – očetov, mamim, babičin ali prijateljev, ki imajo zavarovanje avtomobilske odgovornosti za svoje vozilo sklenjeno pri Zavarovalnici Sava,  lastniki teh avtomobilov pa se s tem izognejo plačevanju dodatka za mladega voznika. Ob povzročeni nesreči bo to zavarovanje tako krilo škodo, ne glede na to kateri avto ste vozili v času nesreče.

Konec nepotrebnim stroškom
Vedno več gospodinjstev ima pri hiši več kot le eno vozilo. Mladi voznik sklene samostojno polico MladiVoznik in se s tem pri zavarovanju vozil izogne doplačilu 30-odstotnega dodatka za mladega voznika. Tako prihranite na času in tudi denarju, ker ni potrebno vsakega vozila posebej dodatno zavarovati za vašega novopečenega voznika. 

Polica MladiVoznik ima ob doplačilu možnost treh razširitev:

  • Druge zavarovalnice – zavarovalnica lahko krije tudi škodo iz naslova avtomobilske odgovornosti, če vozilo, ki ga je vozil mladi voznik in je bilo udeleženo v prometni nesreči, ni zavarovano pri Zavarovalnici Sava.
  • Kasko – zavarovalnica v primeru, da je bilo v nesreči poškodovano vozilo s sklenjenim kasko zavarovanjem pri Zavarovalnici Sava, upošteva tudi kritja s kasko police.
  • Mini kasko – zavarovalnica v primeru, da je bilo v prometni nesreči, ki jo je povzročil mladi voznik,  poškodovano vozilo s kasko zavarovanjem sklenjenim pri drugi zavarovalnici, ki ni imelo doplačila za mladega voznika, nudi kritje za tisti del škode na vozilu, katerega druga zavarovalnica sicer ne bi krila.

Zavarovalni produkt MladiVoznik pa ima še nekatere prednosti, in sicer:

  • Pridobivanje bonusa

5 % za vsako leto brez škode po polici mladega voznika, s štetjem dobe statusa vozniškega kandidata, kar pomeni do 25 % bonusa pri zavarovanju lastnega vozila.

  • Podaljšanje veljavnosti kritja ob izteku statusa mladi voznik

Po zadnji veljavni letni zavarovalni polici za do največ 30 dni do uradnega poteka triletnega statusa mladega voznika brez doplačilne premije.

Preberite več v Splošnih pogojih za zavarovanje mladega voznika.