MikroMOBILNOST – lahkotnost in svoboda gibanja

»MikroMOBILNOST je trend in ne veš, kaj zamujaš,« mi je nedavno povedal sodelavec, ki se iz Vrhnike do obrobja Ljubljane pripelje z avtom, potem pa do službe poganja skiro. Meni se je to do zdaj zdelo prej izjema kot pravilo, predvsem pa sem bila prepričana, da sem ena redkih odraslih, ki se med druženjem z nečakom na pot podam z njegovo skirco (beri: skirojem).

In če se vrnem na sodelavca, s katerim sva pred kratkim načela debato o trendi mikroMOBILNOSTI … Gre za poslovneža, ki se do službe zapelje na e-skiroju, popoldne pa se praviloma usede na kolo, njegov skiro poganja hči, s katero starejšega od fantov, ki prisega na svojo rolko, pospremita na trening nogometa. V garaži imajo tako rekoč vozni park mikro mobilnih prevoznih sredstev, izberejo tisto, kar jim poželi srce. Pravi, da sicer nimajo trendovskih segwayev, da pa to ni nobena ovira, ker si jih običajno zaželijo med ogledom kakšne prestolnice. Tam jih tako ali tako izposojajo in se poslužijo kar te opcije. Ni kaj reči, živela sem v zmoti in v nadaljevanju razkrijem, zakaj.

Vrvež na kolesih in koleščkih

Že od nekdaj se rada sprehodim čez mariborsko mestno jedro v mestni park. Tako je bilo tudi pretekli vikend, ko sem to izkoristila tudi kot odlično priložnost, da preverim, če me je kot navdušenko nad pešačenjem zares »povozil čas«. :-) Pomladne temperature so med vikendom kar vabile martinčkanja željne družine in posameznike, ki smo se nastavljali sončnim žarkom. Zelo me veseli, da veliko mladih družin čas preživlja na prostem in ne v raznih nakupovalnih centrih. To je bila prijetna razsvetlitev št. 1. Naslednje spoznanje je bilo to, da se je velika večina ljudi gibala na kolesih ali koleščkih. Staro in mlado – opazila sem jih na kolesih, skircah, e-skirojih, rolkah, hoverboardih … ni, da ni. Res lušten pogled na dogajanje v mestu in parku. Predvsem pa mi je všeč, ker se je v meni prebudila želja po tem, da si umislim tudi zase nekaj novega. Mikro prevozno sredstvo, ki predstavlja več svobode, lahkotnost gibanja in, kot je bilo videti, precej zabave.

Sama se namreč zaenkrat najdem predvsem v kolesarjenju. Imam tri kolesa: mestno z marjeticami, cestno in eno, da s prijatelji zapeljemo po brezpotjih. V zadnjem letu zaradi okoliščin kolesarim večinoma doma, sicer pa nemalokrat zavijem na avstrijske vinske ceste. Sama, v iskanju miru in ohranjanja ravnotežja med delovnim in zasebnim življenjem. Tako skrbim za preprotrebni balans v svojem življenju. Če odmislimo hujše pripetljaje, kot so nesreče, poškodbe … je ena od mojih nočnih mor preluknjana zračnica ali t. i. »flat«, ker … mislite, da znam zamenjati zračnico? Jok brate, odpade!😉 Po navadi takrat pokličem brata, da me s kolesom vred odpelje domov. Na srečo se mi je to običajno zgodilo kje v bližini meje z Avstrijo. Koga bi klicala v Italiji ali na Madžarskem, pojma nimam.

In tukaj pridem do točke, ko začnem razmišljati o varnosti in brezskrbnosti medtem ko kolesarim, se koleščkam in dajem možgane na pašo. Ker nobena še tako kul in trendi pustolovščina na koleščkih ni zabavna in lahkotna, ko se zgodi neljuba situacija. Zato se dajmo spoznati z zavarovanjem mikroMOBILNOSTI – enim zavarovanjem za vse mikro poti na mikro prevoznih sredstvih. In to se še posebej splača družinam z zgoraj omenjenimi voznimi parki (e-)skirojev, (e-)koles, (e-)rolk, hoverboardov, segwayev, monokoles, rolk …

Zavarovani kot se šika

Z mislijo na spremenjene potrebe ljudi, ki vse bolj uporabljajo mikro mobilna sredstva in za spodbujanje trajnostne naravnanosti smo v Zavarovalnici Sava zasnovali zavarovanje mikroMOBILNOSTI, ki vključuje tudi 24/7 asistenčne storitve ob okvari ali prometni nesreči. Prvenstveno je namenjeno posameznikom, ki so lastniki ali uporabniki mikro mobilnih sredstev. Takšno zavarovanje lahko sklenejo tudi podjetja, ki se ukvarjajo z oddajanjem lahkih prevoznih sredstev v najem.

Zavarovanje mikromobilnosti je namenjeno vsem rekreativnim posameznikom in družinam, ki uporabljajo mikromobilna sredstva zaradi dnevne migracije v službo ter vsem ostalim navdušencem nad kolesi in koleščki, ki jim tovrsten način premagovanja razdalj predstavlja dinamičen ali zgolj trendovski življenjski slog. Spoznajte zavarovanje do potankosti in ga sklenite priročno kar na spletu.

Pa naj bo koleščkanje in kolesarjenje v čim večji užitek!

{ srce-za-svet link fix }

Preberite tudi

Post image

Kolesarski vodič po Cresu in Lošinju

10.06.2021 Katja Grušovnik

Post image

Parenzana, raj za kolesarje

18.04.2019 Katja Grušovnik

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE