NIKOLI SAMI
V ŽIVLJENJU

Riziko življenjsko zavarovanje

Prenovljeno Riziko življenjsko zavarovanje spodbuja zdrav življenjski slog. Je brez varčevalne komponente, kar je še posebej primerno za tiste, ki imate večje finančne obveznosti, zaradi katerih ne zmorete varčevati ali varčujete v drugih oblikah. Prav tako je idealna oblika za vse, ki želite finančno poskrbeti za svoje najbližje. Višino zavarovalne vsote in obseg kritij prilagodite svojim potrebam. Izbirate lahko med konstantno ali padajočo zavarovalno vsoto za primer smrti, ki jo lahko v času trajanja zavarovanja prilagodite brez zdravstvenega vprašalnika.

Zakaj skleniti zavarovanje?

 • Ugodne premije ob visokih zavarovalnih vsotah.
 • Priključite se v program spodbud SavaFit in si prislužite do 25 % obračunskega popusta na premijo zavarovanja, ki vam ga obračunamo vsake 3 mesece.
 • Možnost sklenitve za vse do 75 leta oz. potek pri 80. letu starosti.
 • Zavarovnje lahko sklenete še ugodneje, če imate sklenjeno in redno plačujete Naložbeno življenjsko zavarovanje ali Naložbeno življenjsko zavarovanje Hibrid. 

Promo image

Komu je namenjeno?

Riziko življenjsko zavarovanje je namenjeno vsem, ki imate družino oziroma bližnje, ki so od vas finančno odvisni, in želite vzdrževati življenjski standard ali pa imate še neporavnane finančne obveznosti, ko je na primer kredit, in si želite zagotoviti finančno varnost svojih bližnjih.

Primarno je zavarovanje namenjeno:

 • osebam z večjimi finančnimi obveznostmi,

 • staršem v mladih družinah,

 • vsem, ki želite dodatno varnost v primeru hujše bolezni ali delovne nezmožnosti, 

 • odraslim in otrokom, ki potrebujejo nezgodna kritja. 

Trajanje zavarovanja

Zavarovanje lahko sklenete za obdobje do 30 let.

Namig

Riziko življenjsko zavarovanje lahko sklenete še ugodneje, če imate sklenjeno in redno plačujete Naložbeno življenjsko zavarovanje ali Naložbeno življenjsko zavarovanje Hibrid. 

Kaj vključuje?

Osnova Riziko življenjskega zavarovanja je Zavarovanje za primer smrti, ki ga lahko nadgradite s privlačnimi dodatnimi zavarovanji.

Promo image

Zavarovanje za primer smrti

V primeru smrti zavarovanca poskrbimo za upravičence, in sicer z izplačilom zavarovalne vsote ali njenega dela. Zavarovalno vsoto izplačamo v enkratnem znesku, ki lahko znaša najmanj 3.000 € in ni omejena navzgor.

Izbirate lahko med padajočo in konstantno zavarovalno vsoto. Ob sklenitvi zavarovanja s padajočo zavarovalno vsoto, znaša minimalna zavarovalna vsota 20.000 € in se v času trajanja zavarovanja letno znižuje tako, da v zadnjem zavarovalnem letu znaša 3.000 €.

Zakaj so zavarovanje sklenili drugi?

 • Temeljno zavarovanje za vsakega posameznika, ki ne želi finančnega bremena preložiti na bližnje.
 • Nekadilcem in osebam z zdravim življenjskim slogom omogočamo ugodnejšo premijo.
 • Zagotavljamo dodatne popuste, če hkrati varčujete v Naložbenem življenjskem zavarovanju ali Naložbenem življenjskem zavarovanju Hibrid. 
 • V primeru priključitve v program spodbud SavaFit omogočamo še bolj ugodne premije.
 • Možnost sklenitve vse do 75 leta oz. potek pri 80. letu starosti.
 • Ob izbrani konstantni zavarovalni vsoti v primeru določenih življenjskih dogodkov*dzd omogočamo dvig zavarovalne vsote tekom zavarovanja, brez ponovnega preverjanja zdravstvenega stanja.
Person image

Zavarovanje v praksi

Družina za ureditev svojega doma potrebuje stanovanjski kredit. V postopku pridobivanja kredita je oče sklenil Riziko življenjsko zavarovanje, ki ga je sestavil popolnoma po svojih željah. Zaradi aktivnega in zdravega življenjskega sloga pa ga je lahko sklenil še ugodneje. S tem je poskrbel za varnost svojih bližnjih.

Zase bi rekel, da živim precej zdravo in aktivno življenje. Ampak imam družino in ker vem, da je prihodnost nepredvidljiva, sem sklenil Riziko življenjsko zavarovanje, s katerim sem poskrbel, da bo moja družina finančno preskrbljena, tudi če se mi zgodi najhujše.

Toni
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.
NADGRADITE ZAVAROVANJE

Priključite lahko privlačna dodatna zavarovanja

Zavarovanje delovne nezmožnosti z izplačilom rente 

Zavarujte se za primer nastanka trajne delovne nezmožnosti kot posledico bolezni ali nezgode z možnostjo izbire mesečne rente do 1.500 €. Presoja trajne delovne nezmožnosti ni odvisna od kategorizacije invalidnosti po ZPIZ. 

PREBERITE VEČ

 

Zavarovanje hujših bolezni z večkratnim izplačilom

Poleg glavnih bolezni sodobnega časa (srčne kapi, možganske kapi, raka in demence) nudimo kritje za kar 23 bolezni. Zavarovalnino izplačamo večkrat, in sicer iz vsake posamezne skupine bolezni za največ eno hujšo bolezen. 

KONTAKTIRAJTE ZASTOPNIKA

 

Dodatno nezgodno zavarovanje za odrasle in otroke

Zavarovanju priključite dodatno Nezgodno zavarovanje otrok in odraslih, ki vključuje kritja po vaši meri, med drugim pa omogoča tudi možnost izvedbe preventivne Osebne genetske analize*poga.

PREBERITE VEČ

Zdravstveno zavarovanje Najboljši zdravniki sveta

Zagotovite si zdravljenje pri najboljših specialistih in v najboljših zdravstvenih centrih po vsem svetu v najtežjih primerih (kot so denimo rakava obolenja) s kritjem stroškov do 1.000.000 €. V okviru zavarovanja nudimo tudi dostop do drugega zdravniškega mnenja. 

PREBERITE VEČ

(i) [poga]

Preventivna Osebna genetska analiza

Osebna genetska analiza podjetja GenePlanet (DNK).

(i) [dzd]

Določeni življenjski dogodki

Ti so npr. poroka, rojstvo otroka, dvig osebnih dohodkov, nakup nepremičnine in smrt v družini.

Pogosta vprašanja

Ne. Riziko življenjsko zavarovanje je zavarovanje z vnaprej določeno zavarovalno vsoto za primer smrti, z možnostjo priključitve dodatnih kritij in brez varčevalne komponente.

Da, ob sklenitvi zavarovanja je potrebno izpolniti vprašalnik o zdravstvenem stanju zavarovanca. Na vprašanja zavarovalnice je potrebno podati natančne, verodostojne odgovore. V nasprotnem primeru lahko zavarovalnica ob prijavi zavarovalnega primera tega odkloni ali zmanjša izplačilo zavarovalnine.

Riziko življenjsko zavarovanje je idealna oblika zavarovanja tako za tiste, ki že varčujejo, kot za tiste, ki zaradi finančnih obveznosti trenutno ne zmorejo varčevati, a želijo kljub temu biti ustrezno zavarovani in poskrbeti za finančno varnost svojih bližnjih ali svojega podjetja (npr. zaradi najema kredita na banki kot finančna varnost za svojce v primeru smrti zavarovanca).

PREBERITE VEČ

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE