NIKOLI SAMI
V ŽIVLJENJU

Naložbeno življenjsko zavarovanje

Sklenite Naložbeno življenjsko zavarovanje in s plemenitenjem sredstev na kapitalskih trgih zagotovite varno finančno prihodnost sebi in svojim najbližjim. 

Zakaj skleniti zavarovanje?

 • Za vas smo pripravili tri naložbene strategije, ki nudijo možnost doseganja višje donosnosti in varnosti.
 • Ponujamo vam možnost dodatnih enkratnih vplačil premije, po 10 letih pa izplačilo potencialnih donosov ni več obdavčeno.
 • Zavarovanje lahko sklenete brez preverjanja zdravstvenega stanja in izpolnjevanja zdravstvenega vprašalnika.
 • Investirate lahko v že oblikovane naložbene portfelje ali pa iz širokega nabora skladov Sava Infond izberete svoje.

Promo image

Komu je namenjeno?

Naložbeno življenjsko zavarovanje smo razvili za vse, ki želite biti zavarovani in varčevati na kapitalskih trgih in si s tem zagotoviti varno finančno prihodnost. Po 10 letih trajanja zavarovanja izplačilo potencialnega donosa ni obdavčeno, če sta upravičenec in zavarovalec ista oseba. 

 

Namenjeno je vsem, ki želite: 

 • vstopiti na kapitalski trg z manjšimi zneski, 

 • dosegati potencialno višje donose, 

 • doseči davčno optimizacijo po 10 letih trajanja zavarovanja, 

 • varčevati v skladih priznanega slovenskega upravljalca Sava Infond, 

 • prepustiti upravljanje naložbenih strategij nam. 

 Zavarovanje lahko sklenete kadar koli med svojim 15. in 70. letom. 

Trajanje zavarovanja

Zavarovanje lahko sklenete za obdobje do 25 let. 

Kaj vključuje?

Osnovo Naložbenega življenjskega zavarovanja sestavljata Varčevanje, ki je vezano na sklade, s katerimi upravlja Sava Infond, in Zavarovanje za primer smrti. 

Več o posameznih kritjih lahko preberete spodaj.

 
Promo image

Varčevanje

Varčujete lahko s poljubno višino mesečne premije, minimalni znesek pa znaša 30 € mesečno. 

Izbirate lahko med delniškim in uravnoteženim naložbenim portfeljem. 
 
Naložbene portfelje smo sestavili iz skladov upravljalca Sava Infond. Ta določa tudi vsakokratno izbiro skladov in delež sredstev, ki se vežejo nanje, in sicer v skladu z naložbenimi usmeritvami aktivnega upravljanja. 
 
Spremembo izbranega naložbenega portfelja lahko predlagate kadar koli, pri tem pa lahko pride tudi do prenosa premoženja.
 

Namig

Pri izbiri naložbenega portfelja lahko izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim naložbenim pričakovanjem. Ponujamo vam Delniški naložbeni portfelj*DNP ali Uravnoteženi naložbeni portfelj*UNP.

Z izbiro dosežete ustrezno geografsko in sektorsko razpršenost naložb, ki so ključne za dolgoročni uspeh na kapitalskih trgih. Prav tako bo naša skupina upravljalcev redno spremljala in obravnavala posamezne portfelje oziroma košarice skladov. 

(i) [DNP]
Delniški naložbeni portfelj To je aktivno upravljana košarica skladov, sestavljena iz 100-% delniških skladov ne glede na dogajanje na kapitalskih trgih. 
(i) [UNP]
Uravnoteženi naložbeni portfelj To je aktivno upravljana košarica skladov, sestavljena iz med 40 %  in 60 % delniških podskladov ter med 60 % in 40 % obvezniških podksladov, podskladov denarnega trga in mešanih podskladov. 

Izberete lahko največ pet skladov iz ponudbe upravljalca Sava Infond, pri tem pa morate poskrbeti, da v posamezni sklad razporedite vsaj 10 % alocirane premije. 

Z naložbeno strategijo Varčevalni cilji pričnete varčevati v delniškem naložbenem portfelju, po poteku 60 % zavarovalne dobe pa bomo samodejno prenesli premoženje po polici iz delniškega v uravnoteženi naložbeni portfelj, kamor se začne vlagati tudi bodoča alocirana premija.  

Zavarovanje

V zavarovanje sta vključeni naslednji kritji: 

V primeru smrti bomo poskrbeli za izplačilo zavarovalne vsote ali njenega dela oziroma vrednosti premoženja po polici, če je to višje od zavarovalne vsote za smrt. Izplačilo bo pripadlo upravičencu, ki ga določite vi.

V primeru, da zavarovanec doživi dogovorjeno zavarovalno dobo, poskrbimo za izplačilo vrednosti premoženja po polici.

Razlika med naložbenima življenjskima zavarovanjema

Se sprašujete, kakšna je razlika med Naložbenim življenjskim zavarovanjem in Naložbenim življenjskim zavarovanjem Hibrid? Bistvena razlika je v naložbenem delu zavarovanj. 

Pri Naložbenem življenjskem zavarovanju boste prevzeli tveganje neto premije v celoti, medtem ko vam pri Naložbenem življenjskem zavarovanju Hibrid zagotavljamo del neto vplačane premije v skladu z zavarovalnimi pogoji.

Naložbeno življenjsko zavarovanje Hibrid ima naložbeno strategijo s ciljem ohranitve dela vplačane premije, pri čemer se garancija nanaša na premijo po obračunanih stroških (neto premija). Kot zavarovalec tako izberete naložbeni cilj*d2 v intervalu od 0 % do 80 % vplačane neto premije. 

(i) [d2]

Naložbeni cilj

Naložbeni cilj je izbrani delež vplačane neto premije, za katerega si bo zavarovalnica prizadevala, da ga upravičenec prejme ob poteku zavarovanja.

Zakaj so zavarovanje sklenili drugi?

 • Varčevanje z Naložbenim življenjskim zavarovanjem spada v tretji pokojninski steber, ki s pokojninskimi reformami postaja vse pomembnejši za varno starost.
 • Zavarovanje lahko sklenete brez preverjanja zdravstvenega stanja in izpolnjevanja zdravstvenega vprašalnika.
 • To zavarovanje je zelo fleksibilno, saj omogoča spremembo višine premije, dodatna enkratna vplačila, spremembo upravičenca, možnost mirovanja plačevanja premije ...
 • Omogoča tudi dvig dela privarčevanih sredstev v obliki predujma kadar koli po treh letih trajanja in plačevanja zavarovanja.
 • Zavarovanje predstavlja davčno ugodno varčevanje za vašo prihodnost. 
Person image

Zavarovanje v praksi

Bodoči očka je pri svojih 35 letih in 10-letni delovni dobi napredoval na boljšo pozicijo. Ker z dekletom pričakujeta prvega otroka, je sklenil Naložbeno življenjsko zavarovanje z zavarovalno dobo 18 let, z namenom, da bo ta sredstva lahko namenil izobraževanju svojega otroka, ko bo dopolnil 18 let.

Naložbeno življenjsko zavarovanje sem  pri svojih 35 letih. Zavarovalno dobo sem raztegnil na 18 let, z namenom, da bom otroku lahko zagotovil najboljše šolanje.

Miha
Vsebina objavljena na spletni strani je splošnega informativnega značaja. Podrobna vsebina Asistenc in Zavarovanj je opredeljena v zavarovalnih pogojih.
NADGRADITE ZAVAROVANJE

Priključite lahko privlačna dodatna zavarovanja

Zavarovanje delovne nezmožnosti z izplačilom rente 

Zavarujte se za primer nastanka trajne delovne nezmožnosti kot posledico bolezni ali nezgode z možnostjo izbire mesečne rente do 1.500 €. Presoja trajne delovne nezmožnosti ni odvisna od kategorizacije invalidnosti po ZPIZ.

PREBERITE VEČ

 

Zavarovanje hujših bolezni z večkratnim izplačilom

Poleg glavnih bolezni sodobnega časa (srčne kapi, možganske kapi, raka in demence) nudimo kritje za kar 23 bolezni. Zavarovalnino izplačamo večkrat, in sicer iz vsake posamezne skupine bolezni za največ eno hujšo bolezen. 

KONTAKTIRAJTE ZASTOPNIKA

 

Dodatno nezgodno zavarovanje za odrasle in otroke

Zavarovanju priključite dodatno Nezgodno zavarovanje otrok in odraslih, ki vključuje kritja po vaši meri, med drugim pa omogoča tudi možnost izvedbe preventivne Osebne genetske analize*poga.

PREBERITE VEČ

 

Zdravstveno zavarovanje Najboljši zdravniki sveta

Zagotovite si zdravljenje pri najboljših specialistih in v najboljših zdravstvenih centrih po vsem svetu v najtežjih primerih (kot so denimo rakava obolenja) s kritjem stroškov do 1.000.000 €. V okviru zavarovanja nudimo tudi dostop do drugega zdravniškega mnenja. 

PREBERITE VEČ

 
(i) [poga]

Preventivna Osebna genetska analiza

Osebna genetska analiza podjetja GenePlanet (DNK).

Pogosta vprašanja

Zavarovanje lahko prekinete z izpolnitvijo prekinitvene izjave in obvezno identifikacijo zavarovalca na najbližji poslovni enoti oz. pisarni Zavarovalnice Sava ali pri zastopniku. Lokacije so objavljene tukaj. Podatek o lokacijah lahko dobite na brezplačni telefonski številki 080 19 20

Spremembo upravičenca uredite z izpolnitvijo obrazca »Prijava zavarovalno tehnične spremembe pogodbe življenjskega zavarovanja«.

Ne, ob sklenitvi zavarovanja ni potrebno izpolniti vprašalnika o zdravstvenem stanju zavarovanca.

PREBERITE VEČ

Auto-config is set

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

3

Spletna prijava in ogled škode na daljavo

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Podpis na daljavo

Sklenite zavarovanje od koderkoli, tako da zavarovalno polico podpišete na svoji pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Spletne oddaje Naše tačke

Skrb za pse in mačke presega le kakovostno hranjenje, streho nad glavo in obvezne obiske veterinarja. Zato v spletnih oddajah z Natašo Bešter in gosti odkrivamo zanimive in koristne teme o naših štirinožcih.

PREBERITE VEČ

Side image

Svetovalnica

Z vami smo v stiku tako, kot vi želite.

Spletna prijava in ogled škode na daljavo 

Prijavite škodo na spletu, povežite se s cenilcem in nam omogočite hiter ogled škode s pomočjo kamere na vaši pametni napravi.

PREBERITE VEČ

Svetovalnica za mlade

Mama ne izbira, kaj počneš v prostem času. Ali še vedno ureja zavarovanja zate?

PREBERITE VEČ

Potrdite identiteto z video klicem

Preverjanje identitete zavarovanca je za sklenitev življenjskega zavarovanja nujna. To odslej opravite kar z video klicem - na daljavo.

PREBERITE VEČ

Z nami lahko stopite v stik na različne načine.

080 19 20 KLEPET E-POŠTA SPLETNI KLIC

ASISTENCA

Za pomoč v Sloveniji pokličite:

080 19 21

Za pomoč v tujini pokličite:

+386 2 618 05 20

Obvestilo

Spremenila so sae imena Infond skladov, ki jih ponujamo v okviru Naložbenih življenjskih zavarovanj. Odslej so vsa imena slovenska, s čimer želijo na Sava Infondu povečati njihovo prepoznavnost in značilnost. Ob tem pa pri 6 skladih še spreminjajo pravila upravljanja.

PREBERITE VEČ

Ponudba

Zelo ugodno

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje nam je izjemno pomembno. Vabimo vas, da si vzamete nekaj minut in izpolnite anketo o naši spletni strani. Vaše odgovore bomo obravnavali z največjo pozornostjo in se potrudili, da še izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na naši strani v prihodnosti.

PODAJTE MNENJE